Rusya'dan açıklama: 18 İngiliz vatandaşının ülkeye girişi yasaklandı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiliz vatandaşları arasında askeri yetkililerin de bulunduğu18 kişinin ülkeye girişine yasak getirildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İngiltere'nin Rusya'ya karşı izlediği politika ve Ukrayna'ya silah sevkiyatı konuları vurgulandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiliz vatandaşları arasında askeri yetkililerin de bulunduğu toplam 18 kişinin ülkeye girişine yasak getirildiğini duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İngiltere'nin Rusya'ya karşı izlediği politika ve Ukrayna'ya silah sevkiyatı konularının vurgulandığı belirtildi.

ASKERİ VE SİYASİ YETKİLİLER LİSTESİ YAYIMLANDI

Açıklamada, söz konusu yasak kararının bu nedenle alındığı ve etkilenen kişilerin bulunduğu liste ile birlikte kamuoyuna duyurulduğu ifade edildi. Liste, İngiltere'nin askeri ve siyasi yetkilileri ile üniversite ve araştırma enstitü üyelerini içeriyor.

DÜZENLİ OLARAK YAPTIRIM UYGULANIYOR

Rusya ile İngiltere arasında zaman zaman karşılıklı olarak vatandaşlarına yaptırım uygulandığı belirtilirken, bu olayın iki ülke arasındaki gerilimi artırabileceği değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Kiev'de Terör Saldırıları Önlendi: SBU, Rus Ajanların Planlarını Bozdu
Kilise Saldırısı Görüntülerine Sansür Tartışması
Ukrayna Danışmanı: Rusya'nın Yeni Atamaları Savaşı Büyütebilir
Eurovision'da AB Bayrağı Yasaklarına Tepki
Kral Charles, Kara Kuvvetleri'ndeki Görevini Prens William'a Devretti