Rusya'dan Filistin açıklaması geldi : "İsrail ile ABD, Filistin devletinin kurulmasını engelliyor&qu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin Devleti kurulmadan Ortadoğu’da güvenliğin sağlanmasının mümkün olmadığını ifade etti ve "Hem İsrail hem de İsrail'i destekleyen ABD, bu süreci (Filistin devletinin kurulması) her türlü engellemeye çalışıyor" açıklamasında bulunmuş oldu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Dışişleri Bakanları toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Orta Doğu’daki gelişmelere değinen Lavrov, Filistin devletinin kurulmasının önemine dikkat çekti.

Lavrov, açıklamasında, "Filistin devleti kurulmadan Avrasya'nın bu bölgesinde güvenliğin sağlanması mümkün değildir. Hem İsrail hem de ABD, bu süreci (Filistin devletinin kurulmasını) her şekilde engellemeye çalışıyor" dedi.

"AVRASYA’YI KONTROL ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Lavrov, "ABD liderliğindeki Batı, Avrasya’nın tamamını kontrol altına almaya çalışıyor. NATO ve Avrupa Birliği (AB) temsilcileri, yapılarını Asya’ya entegre ederek bölge ülkelerini kendilerine bağlamaya çalışıyor" açıklamasında bulundu. Ayrıca, 15-16 Haziran'da İsviçre'de düzenlenecek Ukrayna konulu barış konferansını değerlendiren Lavrov, "Batı'nın, Rusya Federasyonu'na ültimatom vermek amacıyla ülkeleri bu konferansa çekme çabaları saçmadır" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.