Rusya’dan Fransa’ya IŞİD yanıtı

Rusya Savunma Bakanlığı, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves La Drian'ın "Rusya, Suriye'de IŞİD'i yok etme başarısını sahiplendi" açıklamasına yanıt verdi.Bakanlığın açıklamasında "Fransız bakandan Rusya'nın IŞİD zaferini...

Rusya Savunma Bakanlığı, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves La Drian'ın "Rusya, Suriye'de IŞİD'i yok etme başarısını sahiplendi" açıklamasına yanıt verdi.

Bakanlığın açıklamasında "Fransız bakandan Rusya'nın IŞİD zaferini sahiplendiğini duymak en hafif tabirle tuhaf. Suriye'de IŞİD'in yok edilmesi, öncelikle Suriye yönetiminin ve ordusunun başarısıdır" dendi.

'RUSYA DESTEK VERDİ, ABD ENGELLEMEYE ÇALIŞTI'
Suriye ordusunun Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin desteğiyle yüzlerce yerleşim birimini IŞİD'den kurtardığına ve ülkenin tamamına yakınında kontrolü ele geçirdiğine dikkat çeken bakanlık, koalisyon güçlerinin ise Deyr ez Zor'daki Suriye ordusu mevzilerini bombalayarak hükümet güçlerinin karşısında olmaya odaklandığını vurguladı.

İMALI YANIT
Üç yıldır IŞİD'le mücadele eden koalisyonun kısa süre önce ilk kez 'sonuç' elde ettiğini de belirten bakanlık, bu sonucun 'Rakka ve kent sakinlerinin yoğun bombardımanla imha edilmesi' olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Yemen'deki Gerilim: ABD ve İngiltere Savaş Uçakları Ras İsa Bölgesini Vurdu
İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı
İsrail, Gazze'de Kendi Askerlerini Vurdu!
İsrail ordusu, Gazze'de kendi askerlerine ateş ederek 2 ölüme sebep oldu
Trump, Konuşma Yasağını İhlal Ettiği İçin Cezalandırıldı: 9 Bin Dolar Para Cezası Aldı