Rusya'dan Harkov'a hava saldırısı!

Rusya'nın Ukrayna'nın Harkov Bölgesindeki Kupiansk şehrine hava saldırısı düzenledi. Harkov Valisi Oleh Syniehubov saldırı sebebiyle iki kişinin yaşamını kaybettiğini ve en az beş kişinini yaralandığını belirtti.

Harkov Valisi Oleh Syniehubov'un bildirdiğine göre, Rusya'nın Ukrayna'nın Harkov Bölgesindeki Kupiansk şehrinin merkezine düzenlediği hava saldırısında iki kişi yaşamını kaybetti ve en az beş kişi de yaralandı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Kupiansk, ön cepheden yalnız sekiz kilometre uzakta bulunuyor. 2020 senesinde nüfusu 27 binin üzerindeydi ve Şubat ile Eylül 2022 arasında Rusya tarafınca işgal edildi.

Vali Syniehubov, Rus kuvvetlerinin kent merkezine saldırmak için güdümlü hava bombaları kullandığını ve 58 ve 39 yaşlarındaki iki erkeğin yaşamını kaybettiğini söyledi. Ulusal Polis, 58 yaşındaki erkeğin bir papaz olduğunu ve saldırının bir kilise ile bir kafeyi vurduğunu söyledi.

ENKAZ ALTINDA İNSANLAR VAR

Saldırıya ilişkin ilk raporunda Syniehubov, bir kadının yaralandığını ve muhtemelen "enkaz altında hala insanların bulunduğunu" ifade etti. Daha sonraki bir güncellemede ise beş kişinin yaralandığını belirtti. Ukrayna ordusu, dün Rusya'nın güçlerinin eleştiri bir lojistik kavşak noktası olarak bölgede birincil hedef olmaya devam ettiği ve Kupiansk yakınında toplandığı konusunda uyarıda bulundu.

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın 21 Şubat tarihli istihbarat güncellemesinde, Avdiyivka'nın ele geçirilmesinin ardından Rusya'nın Ukrayna'nın ön hattındaki çeşitli bölgelerdeki saldırı çabalarını yoğunlaştırdığı ve bu durumun muhtemelen Ukrayna kuvvetlerini zorlayabileceği belirtilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Tel Aviv ve Kudüs’te Hükümet Karşıtı Protestolar: Çok Sayıda Gözaltı
İsrail'de Güvenlik Toplantısında Gazze Stratejisi Tartışması
Gürcistan'da Protestolar: Avrupa Entegrasyonu İçin Sokaklarda
İsveç Araştırması: Obezite, Kanser Riskini Katlıyor!
Zamfara'da Silahlı Çete Saldırıları: 30 Ölü, Birçok Kişi Kaçırıldı