Rusya’dan Orta Doğu açıklaması!: 'Savaş çıkmasını isteyenler var'

Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş devam ederken Rusya’dan Orta Doğu açıklaması geldi. Rusya-Körfez İşbirliği Konseyi 7. Stratejik Diyalog Toplantısı için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a giden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya-Körfez İşbirliği Konseyi 7. Stratejik Diyalog Toplantısı için bulunduğu Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da basın toplantısı düzenledi.

Gazze'de ateşkes ve esir takası mevzusunda, Rusya'nın girişimi dahil olmak üzere Birleşmiş Milletler nezdindeki tüm girişimlerin durdurulduğunu hatırlatan Lavrov, ABD Başkanı Joe Biden'ın sunduğu planın ise "İsrail tarafından görmezden gelindiğini" belirtti.

'KARŞI KARŞIYA BULUNDUĞUMUZ MESELE BU…'

Lavrov, "İsrail, Mısır ve Katar'ın dahil olduğu arabulucuların sunduğu makul girişimlere karşı imkansız koşullar dayatıyor." ifadeleriyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun anlaşma taslağına eklediği maddeleri işaret etti. "Orta Doğu'da geniş çaplı bir savaşın çıkmasını isteyenler var." diyen Lavrov, "Karşı karşıya bulunduğumuz mesele bu." dedi.

Öte yandan Suudi Arabistan resmi ajansı SPA, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşerek ikili ilişkileri ve bunları geliştirme yollarını ele aldığını bildirdi.

Hamas'tan Netanyahu’ya Ateşkes Çağrısı: 'İsrail’in Askerleri Gün Yüzü Göremeyecek'Dünya

Kaynak: AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.