Rusya’dan S-400’lerin Türkiye’ye teslimatına ilişkin açıklama

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostech’in Uluslarası İşbirliği ve Bölgesel Politikalar Direktörü Viktor Kladov, S-400’lerin Türkiye’ye teslimatına ilişkin açıklamada bulundu. Kladov, Türkiye’ye S-400 füze savunma sistemi...

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostech’in Uluslarası İşbirliği ve Bölgesel Politikalar Direktörü Viktor Kladov, S-400’lerin Türkiye’ye teslimatına ilişkin açıklamada bulundu. Kladov, Türkiye’ye S-400 füze savunma sistemi teslimat sürecinin sorunsuz ilerlediğini bildirdi.

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostech’in Uluslarası İşbirliği ve Bölgesel Politikalar Direktörü Viktor Kladov, Defense News dergisindeki röportajında Türkiye ve ABD arasında krize sebep olan S-400 füze savunma sistemine ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400’lerin teslimat sürecinin sorunsuz ilerlediğini söyleyen Kladov, “Kimin hoşlanıp kimin hoşlanmadığını göz ardı ederek müşterek hareket ediyoruz. Bu bir ticarettir. Bu yalnızca bir iştir. Bu Türk hükümetinin bizden talep ettiği bizim de onlara vermeyi istediğimiz bir sistemdir. Ve şu ana kadar süreç oldukça sorunsuz ilerliyor” dedi.

Konuya dair Rus bir gazeteci ile olan anısı da paylaşan Kladov, “Bir Rus gazeteci bana, ‘Eğer ABD Türkiye’ye F-35 vermemesi, sizin onlara Su-35 sağlayacağınız anlamına mı geliyor?’ şeklinde bir soru sormuştu. Ben de, ‘Bu iş öyle yürümüyor. Buna öncelikle Türk hükümetinin karar vermesi lazım’ şeklinde cevap vermiştim” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel ve Erdoğan o tarihte görüşecek!
“2024’de madenciliğe 106 milyar lira kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”
“Meral Hanım’a bir kez daha sağlık ve mutluluklar diliyorum”
"İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar"
Başkan Ertemur 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı yayımladı