Rusya’dan son dakika açıklaması: Putin, Erdoğan ve Ruhani…

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Putin, Erdoğan ve Ruhani’nin de olduğu üçlü bir zirve gerçekleştirileceğini duyurdu. Peskov,

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Putin, Erdoğan ve Ruhani’nin de olduğu üçlü bir zirve gerçekleştirileceğini duyurdu. Peskov, “Biz Türkiye ile doğrudan çatışma riskini tamamen en aza indirmeyi başarabileceğimizi umuyoruz, bunu da iki ülke ordusu arasındaki yakın iletişim aracılığıyla yapacağız” dedi.

Kremlin, Suriye'de yaşanan gerilimin ardından flaş bir açıklama yaptı. Peskov açıklamasında, "Rusya'nın, Suriye'nin İdlib bölgesinde Türkiye ile doğrudan mücadele etme riskini minimuma indirme umudu var. İki ülkenin orduları sürekli temas halinde" ifadesi yer aldı.

Peskov, “Biz Türkiye ile doğrudan çatışma riskini tamamen en aza indirmeyi başarabileceğimizi umuyoruz, bunu da iki ülke ordusu arasındaki yakın iletişim aracılığıyla yapacağız” dedi.

Perşembe günü Rusya Devlet Başkanı Putin ile Erdoğan’ın Moskova’da bir araya geleceğini dile getiren Peskov, Putin, Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin de olduğu ayrı bir zirvenin gerçekleşebileceğini duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Venedik, giriş ücretiyle yüksek kazanç elde etti
O Şehirde 2025'ten İtibaren Dizel ve Benzinli Araçları Yasaklıyor!
Suudi Arabistan'da 'kaçak' hac ile mücadeleye yeni uygulama başlatıldı: Kontrol noktaları kurulacak
CIA Başkanı William Burns Kahire'de, İsrail-Hamas müzakerelerini değerlendiriyor
Carla Bruni'nin Yolsuzluk Davası: Sarkozy'yi Kurtarma Operasyonu