Rusya'dan Türkiye ile savaş iddiasına yanıt

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov buğun yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Türkiye ve Rusya arasında savaş çıkma riskinin bulunduğuna dair açıklamasına değinerek, “Bu tür ifadelerden bahsetmek...

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov buğun yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Türkiye ve Rusya arasında savaş çıkma riskinin bulunduğuna dair açıklamasına değinerek, “Bu tür ifadelerden bahsetmek son derece yersiz'' dedi.

"SON DERECE YERSİZ"

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dün yaptığı açıklamalarda “Türkiye ve Rusyaarasında savaş riski var'' ifadelerini kullanmıştı. Hollande’ın bu açıklamasının ardından Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov da ülkesinde yaptığı açıklamalarda bu konuya dair görüşlerini dile getirdi. Peskov Hollande’ın Rusya ve Türkiye arasında savaş riski olduğuna dair açıklamasına yönelik olarak ise “Türkiye ve Rusya arasında savaş çıkma riskinin olduğuna dair ifadeler son derece yersiz'' dedi.

KABUL EDİLEMEZ

Peskov, “Genel olarak Rusya, Türkiye'nin sınır ötesinden Suriye topraklarını bombalamasını kabul edilemez görüyor.'' diye konuştu.

BM TOPLANTISINDA KAYGILAR GÖRÜŞÜLDÜ

Kremlin Sözcüsü Dmiitry Peskov, Kremlin’in Türkiye-Suriye sınırında yaşanan gerilimden dolayı kaygılı olduğunu ifade ederek bu konunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ev sahipliğinde Güvenlik Konseyi Üyeleri ile gerçekleştirdiği toplantıda da ele alındığını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Kanada'da Eğlence Parkında Arıza: 45 Kişi Yarım Saat Mahsur Kaldı
Çin'in Chang'e-6 Misyonu: Ay'ın Gizli Yüzünde Örnek Toplama Görevi Başladı
ABD'de Filistin'e Destek Gösterilerinde Polis Müdahalesi: Chicago'da 68 Gözaltı
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Savaşta Dijital Devrim: Victoria Shi Adlı Dijital Sözcü Tanıtıldı
Ukrayna: Zelenskiy'in Aranması, Putin'in İşgalindeki Çaresizliği Gösteriyor