Rusya'nın suçladığı Ukrayna ve ABD, suçlamaları reddederek "Biz yapmadık" dedi

Moskova'daki terör saldırısının arkasındaki sorumluluğu netleştirmek için halen çaba sarf ediliyor. Rus medyası IŞİD'in saldırıyı üstlendiğini bildirirken, Ukrayna ve ABD ise saldırıyı reddediyor ve birbirlerini suçluyor.

Moskova'daki terör saldırısının arkasındaki sorumluluğu netleştirmek için halen çaba sarf ediliyor. Rus medyası IŞİD'in saldırıyı üstlendiğini bildirirken, Ukrayna ve ABD ise saldırıyı reddediyor ve birbirlerini suçluyor.

Olası Sorumlular:

IŞİD, saldırıyı üstlendiğini açıkladı, ancak Rus devlet medyası bu iddiaya ilk başta şüpheyle yaklaştı. Saldırının IŞİD tarafından üstlenildiğine dair sunulan görsellerin sahte olduğu da iddia edildi.

Ukrayna, Rusya'yı saldırıyla doğrudan suçlamamakla birlikte, resmi açıklamalarda Ukrayna'ya yönelik ithamların bulunduğunu belirtti. Ukrayna, saldırıyı reddederken, Rusya'nın provokasyon planladığını iddia etti.

ABD ise Ukrayna'nın saldırıyla ilgisi olmadığını belirterek, IŞİD'in üstlenme haberini doğruladı. ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nin saldırıdan iki hafta önce vatandaşlarına uyarıda bulunması ise dikkat çekti.

Herkesin "Biz yapmadık" dediği bu durumda, saldırının gerçek sorumlusunun belirlenmesi zor görünüyor. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırgan tutumu ve ABD'nin bölgedeki çıkarları, her iki ülkeyi de şüpheli konumuna düşürüyor.

Olası Gelişmeler:

Rusya, Ukrayna'yı saldırıyla ilişkilendirmeye devam ederse, bu durum iki ülke arasındaki gerilimi artırabilir.

Eğer saldırının sorumlusu tam olarak tespit edilemezse, uluslararası alanda belirsizlik ve güvensizlik ortaya çıkabilir.

Saldırının arkasındaki gerçek sorumlunun ortaya çıkması halinde, bölgesel ve uluslararası denge üzerinde önemli etkileri olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail'in Eurovision'a katılımına yönelik protestolar artıyor!
Zelenskiy ve Metsola görüşmesi: Ukrayna'nın savunma ve barış çabaları ele alındı
Hollanda'da Filistin Destekçisi Göstericilere Polis Müdahalesi: Üniversitelerde Gerilim Yükseliyor
İsrail'in Golan'dan Şam'a Saldırısı: Suriye Savunma Sistemleri Füzelerin Bir Kısmını İmha Etti
Beethoven'ın Ölümü: Yeni Araştırma Kurşun Zehirlenmesi Teorisini Çürütüyor