Rusya’nın talebiyle toplanan BM Güvenlik Konseyi, Rusya’nın tasarısını kabul etmedi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye’deki saldırısı sonrası Rusya’nın çağrısıyla toplandı. Ancak Rusya’nın Suriye tasarısı BMGK’de kabul edilmedi.

BM Güvenlik Konseyi ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yönelik başalttığı operasyona ilişkin acil toplandı. Oturumun başında bir konuşma yapan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Konsey üyesi tüm ülkelere, itidallı davranmaları ve Suriye’de gerginliği artırıcı adımlardan kaçınmaları çağrısı yaptı.

’ABD SURİYE’DE İNSANİ FELAKETİ DAHA DA KÖTÜLEŞTİRİYOR’

Toplantıda söz alan Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya "ABD Suriye’deki eylemleriyle insani felaketi daha da kötüleştiriyor ve teröristlere göz yumuyor" ifadesini kullandı.

ABD SÖZCÜSÜ: ’DİPLOMASİYE DEFALARCA ŞANS VERDİK’

BM Güvenlik Konseyi’nin defalarca düzenlenen toplantılarda konuşmaktan başka bir şey yapmadığını söyleyen BM ABD Daimi Temsilcisi Nikki Haley, dün gece 3 ülkenin intikam almak ve birilerini cezalandırmak için değil, yalnız kimyasal silah kullanımına karşı oldukları için harekete geçtiğini söyledi. Gerçekleşen hava saldırısının açık bir mesaj taşıdığını söyleyen Haley, “ABD Esad’ın kimyasal silah kullanmasına izin vermeyecek” ifadelerini kullandı. Diplomasiye defalarca şans verdiklerini söyleyen ABD’li Sözcü, düzenlenen saldırılarda Esad rejimine ait tüm kimyasal silah merkezlerinin imha edildiğini belirtti. 

RUSYA’NIN KINAMA İSTEĞİ TASARISI REDDEDİLDİ

ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye düzenlediği hava saldırısı sonrası, Rusya’nın acil çağrısı ile toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Rusya’nın sunduğu kınama isteği tasarısını reddetti.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rusya, Şeker İhracatını Geçici Olarak Yasakladı:Gıda Piyasasındaki Dengenin Korunması Hedefleniyor
Kolombiya, İsrail ile Diplomatik İlişkileri Kesiyor: Gazze Saldırılarına Tepki
Hamas, İsrail'in Teklifine Yazılı Yanıt Verecek: Müzakereler Kahire'de Devam Ediyor
Havadan Atılan İnsani Yardım Kutuları Felakete Yol Açtı: Gazze'de Ölü ve Yaralılar Var
Japonya ve Filipinler, Çin'in Artan Nüfuzuna Karşı İşbirliğini Güçlendiriyor