Rusya’ya ekonomik ve sosyal yaptırımlar devam ediyor!

Rusya, Ukrayna’da Kiev sınırlarına kadar ilerledi. Ukraynalı halkın sığınaklardaki çaresiz bekleyişi ise sürüyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik operasyonu sürerken Rusya’ya yeni yaptırımlar ve açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Rusya’ya yönelik yalnızca ekonomik değil, sosyal yaptırımlar da uygulanıyor. Facebook ve Twitter’de ‘Ruslara yönelik yanlış haber’ yapıldığı gerekçesiyle Rusya’da iki sosyal medya uygulamasına erişim yasağı getirildi.

Öte yandan, dün Avrupa’ya gaz akışını da kesen Rusya, Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya Nükleer Santraline de el koydu.

Dün RIA ajansının geçtiği haberde Türkiye’nin iki ülke arasındaki arabuluculuk rolü kesinlik kazanmaya biraz daha yaklaştı. RIA ajansı, Rusya’nın, Ukraynalı üst düzey diplomatlarla Türkiye’de görüşmenin ‘iyi bir fikir olduğuna’ dair açıklamasını paylaştı.

Rus ve Ukraynalı heyetlerin ikinci görüşmelerinden sonra üçüncü kez masaya oturacakları belirtilmişti. Üçüncü müzakereler hakkında konuşan Putin, Almanya Başbakanı Scholz’a Rusya ile Ukrayna arasında hafta sonu (5-6 Mart) üçüncü tur barış görüşmelerinin yapılacağının öngörüldüğü bilgisini verdi.

ZELENSKİY: KİMSE BİR YERE KAÇMADI, BURADAYIM

Rusya meclis üyeleri, Zelensky’nin ülkeden kaçtığını iddia etmişti. Zelenskiy paylaştığı videoda, “Burdayım, Kiev’deyim. Kimse bir yere kaçmadı” diyerek iddialara yanıt vermiş oldu. Zelenskiy NATO’ya seslenerek şöyle söyledi:

Yeni saldırıların ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu bilen NATO, bilinçli bir kararla Ukrayna’nın hava sahasını kapatmama kararı aldı. Bugünden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek!”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı
Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü
Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!