S-400'lere ne oldu? Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun S-400 ile ilgili "Hangarda bekliyor" açıklamasına yanıt verdi. Erdoğan, S-400'lerin nerede ve ne zaman kullanılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Şubat'ta başlayan Afrika ziyaretlerini tamamladı. Erdoğan, Türkiye dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “S-400'ler depoda bekliyor. Suriye mi, İran mı, Yunanistan mı? Kim için kullanacağız? Bu sorunun şu ana kadar cevabı alınmış değil" sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan, "Nerede kullanılacak?’ sorusunun cevabı gayet net; kim füzeyle ülkemize saldırırsa orda kullanılacak. Bir de ‘S-400’ler hangarda bekliyor’ deniyor. S-400’ler nerde beklemesi gerekiyorsa orda bekliyor. Tabii gizli konular bunlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sistem, NATO Komuta Kontrol sistemleri ve NATO’ya entegre millî sistemlere entegre edilmeksizin, müstakil olarak yalnızca Türk personel tarafından kullanılacak. Sistemde Rus personel görev almayacak" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak