Saadet Partisi adayı Aydın'dan Murat Kurum'un Gazze açıklamasına sert tepki: Onun adına ben utandım

Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın, Eminönü'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhur İttifakı'nın İBB başkan adayı Murat Kurum'un açıklamasına sert tepki geldi...

Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın, Eminönü'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhur İttifakı'nın İBB başkan adayı Murat Kurum'un "31 Mart'ta Gazze'deki mazlumlar sevinecek, Gazze'de elini bizlere uzatan kardeşlerimiz sevinecek" ifadelerine tepki gösteren Aydın, "Bu ülkede bakanlık yapmış, milletvekilliği yapmış ve İstanbul'u yönetmeye talip olan bir insanın bu sığlığını, bu düzeysizliğini duyunca, işitince onun adına ben utandım. Utanılacak bir durum. Çok yazık" dedi.

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın, İl Başkan Yardımcıları Oğuzhan Sadıkoğlu, Ömer Yıldızhan, Ahmet Akif Çoban ile birlikte Eminönü'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada Aydın, "İstanbul'un bugünkü haline razı değiliz. Diğer adayların tüm projeleri, tüm vaatleri bugünkü keşmekeşliği kabul ederek, İstanbulluyu da buna alıştırmak. Oysa başka bir İstanbul mümkün. İstanbul'da daha iyi bir yaşam mümkün. Bu ancak sizin bir İstanbul tasavvurunuzun olmasıyla mümkün olacak bir şey. Yoksa bugünkü haliyle bu keşmekeşlik İstanbulluya büyük bir haksızlıktır. İstanbul'a da haksızlıktır. Çünkü İstanbul'da, İstanbullu da hürmete layıktır" ifadelerini kullandı.

Aydın, Cumhur İttifakı'nın İBB başkan adayı Murat Kurum'un Gazze ile ilgili açıklamalarına da sert tepki gösterdi. "Her ne kadar hak etseler de dilimin ucuna geleni söylemeyeceğim. Bir yurttaş olarak, bir milletvekili olarak ve İstanbul'u yönetmeye talip bir insan olarak, bu ülkede bakanlık yapmış, milletvekilliği yapmış ve İstanbul'u yönetmeye talip olan bir insanın bu sığlığını, bu düzeysizliğini duyunca, işitince onun adına ben utandım. Utanılacak bir durum. Çok yazık. Başka hiçbir şey söylemiyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.