Saadet Partisi| Çerçevesi çok net belirlenmiş kapsamda idam cezasını yasalaştıralım

Saadet Partisi, Narin Güran'ın cinayetinin ardından idam cezasını yasalaştırmayı önerdi. Genel Başkanvekili Mahmut Arıkan, "Cinayet ve çocuk cinayetleri için net kurallarla idam cezasını getirelim" dedi. Arıkan, adaletin siyasi hesaplaşmalardan etkilenmemesi gerektiğini vurguladı.

Saadet Partisi'nden idam cezasını yasalaştırma teklifi geldi. Bu teklif, Narin Güran'ın kayboluşunun 19. gününde dere kenarında çuval içinde cesedinin bulunmasının ardından gündeme geldi. Saadet Partisi Genel Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, cinayet ve özellikle çocuk cinayetleri için idam cezasının çerçevesinin net şekilde belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Arıkan, "Cinayetle sınırlı ve çerçevesi belirlenmiş bir idam cezası yasalaştırılmalı. Bu şekilde siyasi intikam aracına dönüşmeden, net kurallarla uygulanmalıdır" dedi.

Arıkan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu'ndaki kılıçlı yemin ile ilgili olarak da yorumda bulundu. Türkiye'nin darbe geçmişine dikkat çekerek, "Darbe çağrışımı yapacak her şeyden kaçınılmalı" ifadelerini kullandı. Eğitim ve disiplin konularında harp okullarında eksiklikler olduğunu belirten Arıkan, "Organize edilen askerler, milletin askeri olamaz. Bu yüzden iddialar titizlikle araştırılmalı" dedi.

Narin Güran cinayetinin toplumda büyük bir adalet arayışı oluşturduğunu belirten Arıkan, "Benzer vahşetleri önlemek için cezaların caydırıcılığını artırmak gerekiyor. İdam cezasının yasalaştırılması bu açıdan önemlidir. Ancak Türkiye'de adaletin mafyanın oyuncağı haline geldiğini ve yargının parayla satın alındığını düşündüğümüzde, bu konuda dikkatli olunmalıdır" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.