Saadet Partisi''nden 3. Havalimanı yorumu

Saadet Partili Cihangir İslam, "Tutuklamalar çözüm değil; bilinmeyenler olduğu sürece huzursuzluk devam edecek" dedi.

Kötü çalışma şartları ve haklarını alamadıkları için cuma (14 Eylül 2018) günü eylem başlatan ve ardından yüzlercesi gözaltına alınan 3. havalimanı işçilerinden 24'ü tutuklandı. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, T24'e yaptığı açıklamada tutuklamaların çözüm olmadığını söyleyerek, olaylarla ilgili pek çok bilinmezliğin olduğuna dikkati çekti. Saadet Partili mileltvekili, "Bilinmeyenler olduğu sürece orada huzursuzluk devam edecek. Yani böyle huzursuz bir ortamda insanların çalışabilmesi çok zor" ifadesini kullandı.

"İşçiye hakkını vereceksiniz" diyen İslam, inşaat işçiliğinin dünyanın en ağır işlerinden bir tanesi olduğunu da söyleyerek, "insanlar adeta tek varlığı olan emeklerini oraya veriyor. sakatlanmaları, hayatını kaybetme riskini göze alarak sadece ve sadece karnını doyurmak üzere girmektedir. bu sadece hukuki bir mevzu değil, toplum olarak üzerinde düşünmemiz gereken vicdani bir durumdur" sözlerini sarf ett.

Cihangir İslam şunları söyledi:

'TUTUKLAMALAR ÇÖZÜM DEĞİL'

Ben bu tutuklamaların çözüm olduğu kanaatinde değilim. İşçiye hakkını vereceksiniz. İnşaat işçiliği dünyanın en ağır işlerinden bir tanesidir. İnsanlar adeta tek varlığı olan emeklerini oraya veriyor. Sakatlanmaları, hayatını kaybetme riskini göze alarak sadece ve sadece karnını doyurmak üzere girmektedir. Yani bu sadece hukuki bir mevzu değil, toplum olarak üzerinde düşünmemiz gereken vicdani bir durumdur. Onların koşullarını sıfır ölüm ve sıfır sakatlık düzeyine getirmeliyiz. 

'BİR ŞEYLER GİZLENİYORSA ÇOK BÜYÜK AÇIK VAR'

Orada ne olup bittiğini bilmiyoruz ve gösterilmiyor. Bu geçerli bir şey değil mi kanaat oluşturmak için? Bence yeterli. Bir şeyler gizleniyorsa çok büyük açıklar vardır diye aklıma geliyor. İşçilerden dinlediğimizde de zaten ambulansların gelmemesi, haksız işten çıkarılmalar... Yani ortada şöyle bir durum var, insanlar birbiriyle rahat konuşamıyor, bazı işçiler gruplar halinde herhalde işten çıkartılıp memleketlerine gönderiliyorlar, birden irtibat kesiliyor. Yani tuhaf. Normal hayatın olağan akışı içerisinde yaşandığı takdirde hepimizin dikkatini çekecek ve bizi hayrete düşürecek olaylar yaşanıyor. Ortada saflık, açıklık yok. Bunlar insan haklarına çalışma haklarına aykırı uygulamalar. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam edecek. İşçilere desteğimiz devam edecek. Yönetilemeyen bir durum var ve bir hak gaspı var ortada.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor