Saadettin Tantan: Suç Dünyası ve Sığınmacılar Arasındaki Bağları Kırmalıyız!

Saadettin Tantan, sığınmacıların Türkiye'deki durumunu ve bu durumun toplum üzerindeki etkilerini ele alarak, güvenlik önlemleri ve eğitim sisteminin iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, son zamanlarda suç örgütlerinin sığınmacılar üzerinden Türkiye'de etkinlik göstermesinin Türk toplumunun değerlerini ve ülkenin yapısını tehdit ettiğini vurguladı. Tantan, bu durumu önlemek için atılması gereken adımları sıraladı.

GERİ KABUL ANTLAŞMASI İPTAL EDİLMELİ

Tantan, sığınmacıların geri gönderilmesi için öncelikli adımın, daha önce imzalanan geri kabul antlaşmasının iptali olduğunu belirtti. "Bu antlaşmanın iptal edilmesi, önemli bir adım olacaktır. Aksi takdirde, yalnızca kolluk güçlerinin alacağı tedbirlerle sorunu çözmek kolay olmayacaktır," dedi.

EĞİTİM VE GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Okul çevrelerinde alınacak güvenlik önlemlerinin önemine dikkat çeken Tantan, eğitimin de bu süreçte kritik bir rol oynadığını ifade etti. "Kolluk güçleri ellerinden geleni yapar, fakat iktidarın sığınmacılar konusundaki önlem şekilleri ile bu desteklenmelidir," şeklinde konuştu.

SUÇ DÜNYASINDAN TEMİZLENME

Sığınmacıların suç dünyasına girmesinin, Türkiye'nin karşılaştığı büyük bir sorun olduğunu belirten Tantan, "Sığınmacıların toplum içinde suça karışmalarını engellemek çok önemlidir. Bu, suç organizasyonlarının etkilerini ortadan kaldırmak anlamına geliyor," dedi. Özellikle sınır illerinde Suriyeli sığınmacıların suç yapılarının örgütlü biçimde hareket ettiğini vurguladı.

SÜREKLİ ÇÖZÜM İÇİN SINIRLAR KAPATILMALI

Tantan, geri kabul antlaşması iptal edildikten sonra sınırların tamamen kapatılması gerektiğini dile getirerek, "Sığınmacıların Türkiye’ye girişini tamamen engelleyemezseniz, suç organizasyonlarının karışmasını önleyemezsiniz," uyarısında bulundu. Eğitim sisteminin de düzeltilmesi gerektiğini ifade eden Tantan, Türk milletine zarar veren tüm olguların ortadan kaldırılmasının önemli bir adım olacağını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.