Saatler belirlendi: Altın, borsa ve dolardaki büyük değişim bu Çarşamba gerçekleşecek!

Piyasalar, altın ve doların geleceğini etkileyecek olan kritik Çarşamba gününü bekliyor. ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararı açıklaması merakla bekleniyor. Ekonomistler, bankanın faiz indirimi yapabileceğini öngörse de, bazı uzmanlar bunun için henüz erken olduğunu düşünüyor.

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı toplantısının tarihi açıklandı. FED, 31 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 21.00'de faiz kararını açıklayacak.

Yatırımcılar, yeni haftaya başlarken altın, dolar ve borsa üzerindeki etkileri merak ediyor. Haftanın en önemli olayı, FED'in faiz kararı olacak ve bu durum altın fiyatlarını, doları ve borsa hareketlerini etkileyecek.

Piyasa uzmanı İslam Memiş, bu konuda önemli değerlendirmeler yaptı ve haftayı Çarşamba öncesi ve sonrası olarak ikiye böldü. Cuma günü yayınlanan raporlara göre, ABD'de enflasyonun yavaşladığı belirtiliyor ancak bu durumun FED'in faizleri düşürmesi için yeterli olmadığı ifade ediliyor. Haziran ayında faizleri sabit tutan FED'in, sürpriz bir şekilde 10 baz puanlık bir faiz artışı yapabileceği öngörülüyor. Ancak ING analistleri, bu ay faiz artışı beklemediklerini ve Eylül ayında faiz indirimi için daha net ipuçları alınabileceğini belirtiyor.

Piyasalar, bu hafta önemli bir gerginlik içinde bekliyor. İslam Memiş, TV100'deki yazısında, Salı günü Avrupa Bölgesi enflasyon verisinin açıklanacağını ve Çarşamba günü FED'in faiz kararının duyurulacağını belirtti. FED'in faiz kararının ardından küresel piyasalarda yeni bir fiyatlama bekleniyor. Yatırımcıların Çarşamba gününe kadar karar vermesi gerektiğini vurgulayan Memiş, para piyasalarındaki takip edeceği bant aralıklarını da paylaştı.

BIST 100 Endeksi

"10 bin 891 puan seviyesinden kapanış yaptı. Takip ettiğim bant aralığı yine aynı: 10 bin 750-11 bin 500 puan aralığı. 10 bin 800 puan altını alım fırsatı olarak görüyorum."

Dolar-Euro

"Dolar/TL kuru 32,94 lira, Euro/TL kuru 35,76 lira seviyesinden kapanış yaptı. Düşüşlerin kalıcı olmasını beklemiyorum. Yatay bir seyir izlenecek ancak EUR/USD paritesi daha hareketli olacaktır. EUR/USD paritesinde bu hafta 1,08-1,09 aralığını takip edeceğim."

Ons Altın

"2 bin 387 dolar seviyesinden kapanış yaptı. Bu hafta 2 bin 360-2 bin 455 dolar aralığını takip edeceğim. Kısa vadede bu bant aralığında oyalanmasını bekliyorum."

Gram Altın

"Gram altın yatırımcısı, ons altını takip etmeli. Ons altın nereye, gram altın oraya. Gram altının da 2 bin 520-2 bin 620 lira aralığında seyretmesini bekliyorum."

Ons Gümüş

"27,92 dolar seviyesinden kapanış yaptı. Bu hafta 27,90-29,30 dolar aralığında hareket etmesini bekliyorum. Gümüşün bugün güzel fırsat sunduğunu söyleyebilirim. Çünkü altın/gümüş rasyosu (xau/xag) 84,81 seviyesinde. Yani, gümüş altına kıyasla ucuz kaldı. Altın mı, gümüş mü? Cevabım gümüş."

Toparlayacak olursak, Çarşamba gününe kadar dolar karşısındaki varlıkların ucuz olacağını belirten İslam Memiş, yatırımcıların bu dönemi değerlendirmesi gerektiğini vurguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.