Yandaş Sabah gazetesi Türkiye’nin Antarktika kıtasına cami yapması gerektiğini yazdı. Hayrettin Bektaş imzalı yazı dizisinde, "Antarktika'ya ilk camiyi yapmak da Türkiye'ye yakışır.” ifadesinde bulunuldu.
AKP iktidarının kontrolündeki yayın organlarından Sabah gazetesi, bugünkü sayısında ilginç bir talepte bulundu. Birkaç gündür Antakrtika kıtasıyla ilgili bir yazı dizisi yayımlayan gazete, Türkiye’den 14 bin 426 km uzakta bulunan bu kıtaya cami yapılmasını önerdi. Hayrettin Bektaş imzalı yazı dizisinde, Antarktika’da bulunan King George Adası’nda iki kilisenin bulunduğu, “Türkiye’nin Horseshoe Adası'nda kalıcı bilim üssü için hazırlıklarını sürdürdüğü” ifade edilerek, “Bu üssün bünyesinde bir de caminin inşa edilmesi, ülkemizin temsil ettiği İslam dünyası için büyük önem taşıyor. Antarktika'ya ilk camiyi yapmak da Türkiye'ye yakışır” denildi. ‘Antarktika’ yazı dizisinin son gününde, cami önerisi şöyle dile getirildi:
‘İSLAM DÜNYASI İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR’
“Antarktika'nın en kuzeyinde bulunan King George Adası'na günler sonra ulaştık. Gemiden ayrılarak karaya çıktık. Karada derme çatma inşa edilen ve zemininde asfalt bile olmayan havalimanında bizi almak üzere yola çıkan uçağı beklerken çevrede inşa edilen yapılar dikkatimizi çekti. Çok sayıda bilim üssünün bulunduğu King George Adası'nda iki tane de kilise var. Hem Katolik hem Ortodokslar için inşa edilen iki kilise de aslında sembolik olarak konumlandırıldı. Yapı olarak küçük bir yer işgal etseler de temsil ettikleri misyon çok büyük. Türkiye, Horseshoe Adası'nda kalıcı bilim üssü için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu üssün bünyesinde bir de caminin inşa edilmesi, ülkemizin temsil ettiği İslam dünyası için büyük önem taşıyor. Antarktika'ya ilk camiyi yapmak da Türkiye'ye yakışır.”
ANTARKTİKA HAKKINDA
Antarktika, Güney Yarımküre'nin en güneyinde bulunan ve Güney Kutbu'nu içeren, içinde ülke bulunmayan tek kıtadır. Dünyanın en kurak yeri olarak bilinen bu kıtanın bazı yerlerine 2 milyon sene yağmur yağmadığı biliniyor. Antarktika ayrıca dünyanın en soğuk kıtası. Yapılan araştırmalarda, Avrupalı ve Amerikalı kaşiflerin Antarktika ile ilk doğrulanan karşılaşmasının 1820 yılında gerçekleştiği kaydediliyor. Kıta etrafındaki adalarda çalışan, bilimsel çalışmalarda bulunan ve diğer işlerde çalışanlarla birlikte kıtanın nüfusu kışın 1000 iken, yazın yaklaşık 5000’e yükseliyor.