Sabah Gazetesi’nin yalan haberine suç duyurusu

ÇHD’li avukatlar kendilerini hedef gösteren haberi için Sabah Gazetesi hakkında yalan haber yapmak ve soruşturmanın gizliliğini ihlal etmekten suç duyurusunda bulundu.6’sı tutuklu 20 ÇHD’li avukatın yargılandığı davanın...

ÇHD’li avukatlar kendilerini hedef gösteren haberi için Sabah Gazetesi hakkında yalan haber yapmak ve soruşturmanın gizliliğini ihlal etmekten suç duyurusunda bulundu.

6’sı tutuklu 20 ÇHD’li avukatın yargılandığı davanın üçüncü duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi Kampüsü’nde görüldü. Hakimin reddedildiği davada mahkeme, avukatlara toplam 134 yıl hapis cezası verdi.

Sabah Gazetesi ise duruşma hakkında yaptığı haberinde, avukatlara bile verilmeyen ses ve görüntü kayıtlarını yayarak ÇHD’li avukat Bahattin Özdemir’i teşhir etti.

Yandaş gazetenin haberinde “Taşkınlık yaptıkları için dışarı atılan sanık avukatlarından birisi, jandarma barikatını aşıp elindeki demir boru ile mahkeme heyetine saldırmak istemişti” ifadeleri kullanıldı.

Avukatlar, salondaki ses ve görüntü kayıtlarının basına sızdırılmasıyla soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi ve görevlilerin görevlerini kötüye kullanması sebebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Avukatlar, yaptıkları suç duyurusunda, haberi servis eden İhlas Haber Ajansı Muhabiri Yusuf Melikeoğlu, salonda görevli kolluk kuvvetleri ve ilgili memurlar ile savcı hakkında kamu davası açılmasını talep etti.

Avukatlar, Sabah Gazetesi’nde yer alan iddiaların doğru olmadığını, duruşmaya alınmama kararının kendilerine tebliğ edilmediğini ve mahkeme heyetinin suç işlediğini ifade etti.

‘Üye hakim bana hakaret etti’

Sabah Gazetesi’nin teşhir ettiği Bahattin Özdemir söz konusu haber hakkında verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle hakim kararını okuduğu sırada salonda bulunan herkes avukattır, Sabah’ın yazdığı gibi dinleyici değildir. Biz dışarıdaydık, reddi hakim talebinde bulunacaktık ve kapıdan girdiğimizde mahkeme heyetine ‘kararı yüzümüze okumanız gerekiyor’ dedim. Bu sırada üye hakim bana el kol hareketi yaparak hakaret etti, onları göstermiyor tabii ki kamera görüntüleri. Sabah’ın yazdığı ‘demir sopa vardı’ kısmı da görüntülerde zaten yalanlanıyor, öyle bir şey yok.”

Özdemir, Mahkeme’nin SEBGİS kayıtlarını kendilerine vermediğini ancak basınla hemen paylaştığını vurguladı. Özdemir, “Biz avukatlığımızı yapıyoruz ama hakim hakimliğini yapmıyor” ifadelerini kullandı.

ÇHD İstanbul Şubesi de Twitter hesabından “yandaş medya eliyle yaptırdığınız yalan haberlerle bizi korkutamazsınız” açıklamasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı