Sabah yazarı Engin Ardıç: Müthiş bir öfke dalgası, şehirliler pek de farkında olmadan yükseliyor

"Bu insanlar umutsuz, bu insanlar umarsız"

Sabah yazarı Engin Ardıç, "Kanıksandı. Daha da kötüsü, bağımlılık yaptı ve aranır oldu. Televizyon haberlerinde 'lumpen dalaşları'... Semtler belli. Varoşlar belli. 'İstanbul' olarak geçen varoşlar.
Her akşam birkaç haberi garanti. Müthiş bir öfke dalgası, şehirliler pek de farkında olmadan yükseliyor" düşüncesini dile getirdi.

Ardıç yazısında, "Bu insanlar umutsuz, bu insanlar umarsız. Paraları yok, eğitimleri yok, çoğu zaman işleri de yok. Kafa da pek fazla çalışmıyor. Öfke dolular, bunu nereye boşaltacaklarını kestiremiyorlar. Şimdilik birbirlerine dalıyorlar. Şalvarlı kadınlar... Tarladan kopalı yıllar olmuş lakin gene de şalvarlı. Sadrazam donu gibi uzun şortlu adamlar, kolsuz fanila, ayakta terlik. Ayakkabı giyme aşamasına geçememişler, plastik terlik. Genellikle yeşildir. Eskiden takunyayla gezerlerdi, yalnızca "malzeme" değişmiş. Tıknaz, göbekli, pis sakallı. Bu bir 'prototip'... Köylü lumpene dönüştü, bu kitle çok tehlikeli şekilde büyüdü. Bakalım 'vandalizm' ne zaman başlar? Muhalefet bunlarla nasıl "helalleşecek", merak ederiz. Nasıl "soğurulacak" bunlar, nasıl işçiye dönüştürülecek, daha da merak ederiz. Bunlarla devrim yapacak arkadaşlara da bir yerimizle güleriz." ifadesini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Merkezin gözü belediyelerde: CHP Genel Merkezi, belediyelerin harcamalarını izleyecek
Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam
El sıkışmayan parti liderleri olmaz
Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu