Sabah yazarı Hasan Basri Yalçın: Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde mesaisini Akşener'e değil diğe

"Masadan sıkıntı duyan tek taraf İyi Parti"

Sabah yazarı Hasan Basri Yalçın, "Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde mesaisini Akşener'e değil diğer küçük partilere harcayacağını düşünüyorum" görüşünü savundu. 

Altılı masanın toplantılarına değinen Yalçın yazısında, "Sanırım bu toplantılar aslında adaylık belirleme işini ötelemek için CHP tarafından kurgulanmış. CHP adayını son ana kadar açıklamayacak ve yumurta deliğe geldiğinde bunca turdan sonra kimse CHP'nin adayına itiraz edemeyecek. O nedenle CHP her ne olursa olsun masayı ayakta tutmakla meşgul. Küçük partiler de zaten masaya oturmaktan memnun. Aksi taktirde siyaset sahnesinde görüntü bile veremeyeceklerini bildiklerinden masaya gelip gitmeyi bile başlı başına bir siyaset olarak görüyorlar. Masadan sıkıntı duyan tek taraf İyi Parti. Çünkü masa İyi Parti için bir kapana dönüşmüş halde. Bu zamana kadar müzakere etmenin bir yolu olabileceğini düşünen İyi Parti beklediği müzakerenin gerçekleşmeyeceğini anlamaya başladı. O nedenle de çıkışlar yapıyor" düşüncesini dile getirdi.

Yalçın şu ifadeleri kullandı: 

"Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde mesaisini Akşener'e değil diğer küçük partilere harcayacağını düşünüyorum. Demokrat Parti'den zaten olur aldı. Diğer bir iki partiden daha onay alırsa İyi Parti'ye noterlikten başka şans kalmaz. Çok ilginç bir şekilde İyi Parti bu tür adımlar atmıyor veya atamıyor. Vaktini bel altı vuruşlarla geçirmek ve ani çıkışlar yapmak yerine küçük partilerle bir uzlaşı üretmeye ayırsa belki şimdiye kadar istediği sonucu elde etme şansı bile olabilirdi. Ama İyi Parti ısrarla bu işi sadece CHP ile yürütmeye devam ediyor. CHP de bu sayede zorlanmadan süreci yönetiyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı