Sabah yazarından anket şirketi iddiası!

Sabah yazarı Nebi Miş, son anketlerde AK Parti'nin yeniden birinci parti olarak gösterildiğini ve bu durumun muhalefeti öfkelendirdiğini aktardı. Miş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yeni siyaset dilinin tutarlılığını yitirdiğini ve bunun anketlere yansıdığını belirtti.

 

Sabah yazarı Nebi Miş, köşe yazısında, bir anket şirketinin sonuçlarını değerlendirdi. Miş, anketin AK Parti'yi yeniden birinci parti olarak gösterdiğini ve bu durumun muhalefet çevrelerinde öfkeye yol açtığını belirtti. Şunları ifade etti:

 

"AK Parti'nin tekrar birinci parti olduğunu gösteren bir anket yayımlandı. Anketi yapan araştırma şirketi, yerel seçimden bu yana her ay CHP'yi birinci parti gösteriyordu. Ancak son aylık anketinde AK Parti birinci çıkınca muhalefetin kamuoyu oluşturucuları öfkelendiler. Anket sonucunun gerçeği yansıtmadığını söylediler."

Miş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yeni bir siyaset dili denediğini fakat bu stratejinin sürdürülemediğini ve bunun anketlere yansıdığını vurguladı. Miş'in yazısında belirttiği gibi:

"CHP'yi ikinci parti gösterdi diye öfkelenenler, aslına bakarsak yerel seçimin peşinden siyasetin gerçekliğini analizde bazı doğru şeyler söylemişlerdi. Mesela demişlerdi ki, yerel seçim ve genel seçim farklı. CHP'nin oyu senelerdir değişmediğine göre yerel seçimlerde alınan oylar başka partilerin oyu. Bu seçmenlerin sonucunun kalıcı olup olmadığı CHP'nin üreteceği siyasete bağlı."

Miş, CHP'nin erken seçim istemesinin, yerel seçimlerde ödünç oy veren seçmenler tarafından onaylanmadığını belirtti ve bu durumu:

"Bu dönemde yapılan anketlerden çıkan sonuçlar bir eğilimi gösterir. Seçimlere uzun bir süre olduğu için böyle olması da normaldir. Yerel seçimlerden bu yana seçmenin önemli bir kısmı siyaseti ve partileri izliyor. Karşılaştırmaya devam ediyor. Eğilimlere bakarak siyasetine yöne veren kazançlı çıkar." 

şeklinde özetledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.