Sabiha Gökçen Kazasında Boeing Tazminat Ödeyecek!

2020'de Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasıyla ilgili ABD'de görülen dava sonuçlandı. Boeing, kazazedelere tazminat ödemeyi kabul etti. Uçağın fren ve hız sistemlerindeki hatalar nedeniyle açılan davada, firmanın tatmin edici bir uzlaşmaya vardığı belirtildi.

5 Şubat 2020'de Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının ardından kazazedeler, Boeing'e karşı Amerika Birleşik Devletleri’nde dava açmıştı. ABD'de görülen davada sonuç alındı ve Boeing, kazazedelere tazminat ödemeyi kabul etti.

FREN VE HIZ SİSTEMLERİNDE HATA İDDİASI

Kazazedelerin avukatları, Boeing'e ait uçağın fren ve hız sistemlerinde üretim hataları olduğunu iddia ederek dava açtı. Avukat Seyit Şahin, Boeing firmasının uzlaşma yoluna giderek müvekkillerine tatmin edici bir tazminat vermeyi kabul ettiğini duyurdu.

KAZA 3 CANA MAL OLDU, 179 YARALI

5 Şubat 2020’de Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaparken pistten çıkan uçak kazasında, 3 kişi hayatını kaybetmiş, 179 kişi de yaralanmıştı. Kazaya ilişkin yapılan incelemelerde, Boeing’in fren ve hız sistemlerinin yanı sıra belirli oranda pilotaj hatasına da rastlanmıştı.

TÜM DAVA UZLAŞMA İLE SONUÇLANDI

Kazaya karışan yolcuların bir kısmı Boeing aleyhine dava açarken, sonuç olarak uzlaşma sağlandı. Boeing’in ödeyeceği tazminat miktarı kamuoyuyla paylaşılmasa da kazazedeler için tatmin edici bulunduğu belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.