SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi ile son iddia: Tanrıverdi’nin bir dönem FETÖ ile teması ortaya çıktı

Celal Eren Çelik'in haberine göre, SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin de bir dönem FETÖ ile “En üst düzeyden” teması olduğu ortaya çıktı…

Celal Eren Çelik / Haberalternatif.com 

Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden birisi hiç şüphesiz CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT merkez binası önünde yaptığı açıklamalar sonrasında SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi oldu.

Pek çok basın yayın organı pek çok haber sitesi Tanrıverdi’nin özellikle AKP ve Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkilerine dikkat çeken farklı haberler yaptılar.

Ancak Adnan Tanrıverdi’nin sadece AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile değil bir dönem FETÖ ile de teması olduğu,özellikle 1996-1999 yılları arasında FETÖ “Üst düzey” yöneticileri ile görüştüğü,FETÖ’nün çeşitli etkinliklerine katılıp farklı gezilerinde bizzat bulunduğu ortaya çıktı.

Adnan Tanrıverdi SADAT’ın yan kuruluşu olarak faaliyet gösteren ASDER isimli STK için 21 Ekim 2015 tarihinde kaleme aldığı “FETHULLAH GÜLEN VE GÜLENİZM” başlıklı makalede bakın o dönemi nasıl anlatıyor:

“Emekli olduğum 1996 yılından 1999 yılına kadar bu cemaat, en üst seviyeden benimle de irtibat kurdu. Yurt içi yurt dışı gezilerine, mütevelli toplantılarına davet edildim. Götürüldüm. Yüksel tahsil seviyesindeki gençlerimizin dindar olması için uğraştığını değerlendirdiğim bu cemaate, katıldığım etkinliklerde konuşmalar yaparak destek verdim.”

Celal Eren Çelik'in haberinin devamı için lütfen linki tıklayınız

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye'de Sigara Devi BAT, Satış Noktalarındaki Kâr Oranlarını Düşürdü: İddialar Yalanlandı
Adıyaman'da Polis Merkezi Saldırısı: İki Şehit, Bir Tutuklama
Ülke Genelinde Devam Eden Yağışlar ve Güncel Hava Durumu Uyarıları
Ünlü Şarkıcı Hadise’den Galatasaray’ın Yıldızı Lucas Torreira Hakkında İtiraf!
İmamoğlu: "İstanbul Küçükçekmece Sahil Parkı Kazası Siyasi İstismara Alet Edilmemeli"