Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı

İngiltere'de, 10 yaşındaki öğrenci Amaya Rahman, arkadaşlarıyla birlikte okul bahçesinde dondurucu soğuklara rağmen uyku tulumları içinde bir gece geçirerek başlattığı yardım kampanyasıyla Gazze'deki çocuklar için 8 bin sterlin (yaklaşık 323 bin Türk lirası) topladı.

Başkent Londra'daki St Bartholomew's CE Primary School'da eğitim gören 10 yaşındaki Amaya ve babası Weybudur Rahman, Gazze'deki İsrail saldırılarına maruz kalan çocuklar için kasımda başlatılan yardım kampanyasını 7 Ekim'den beri sürdürüyor. Amaya, Gazze'de yaşananları öğrendikten sonra içinde büyük bir öfke hissettiğini ancak bu duyguyu pozitif bir şeye dönüştürmek istediğini belirtti. Kendi başlattığı bağış kampanyasının amacını açıklarken, yardım kampanyasının ilk gününde okul müdüründen büyük destek gördüğünü ifade etti ve kampanyanın başlangıcında 6 bin sterlin hedeflediklerini ancak sonunda 8 bin sterlinin üzerinde bağış topladıklarını dile getirdi.

BİRÇOK ARKADAŞI DA DESTEK VERDİ

Uluslararası sivil toplum kuruluşu Save The Children yetkilileriyle yapılan görüşmelerde toplanan paranın Gazze'deki çocuklar için yeterli olduğunu öğrendiklerini belirtti. Kampanyanın devam ettiğini ve daha fazla yardım etkinliği düzenlemek istediğini vurgulayan Amaya, Filistin'deki çocukların bir daha bu tür savaşları yaşamamasını umduğunu söyledi. Amaya, kampanyasının başlangıcında bazı arkadaşlarının bu girişimini sorguladığını ancak birçok arkadaşının da destek verdiğini ifade etti. Babası Rahman, kızının ısrarlı ve kararlı tutumunun okul müdürünü etkilediğini ve kampanyanın başlatılmasında önemli rol oynadığını belirtti. Rahman, kızının enerjisi ve coşkusunun en sevdiği özellik olduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Japonya Dışişleri Bakanı, İsrail'e Silah Sağlama Tartışmasını Kınadı
Gazze'de Kassam Tugayları Operasyonunda En Az 12 İsrail Askeri Öldü
Gazze'deki Yardım TIR'larına Saldırılar Artıyor: İnsani Kriz Derinleşiyor
Yeni Kaledonya'da Şiddet Arttı: Fransa Olağanüstü Hal İlan Ediyor
Öldüğü düşünülmüştü: 27 yıl önce kaybolan adam, komşusunun bodrumunda bulundu