İsrailliler yüzde 60, Filistinliler yüzde 3..

Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da yaşayan Filistinliler. Filistinlilere verilecek aşı desteğinden en fazla yararı İsrail görecek belki ama...

Dünyanın aşı laboratuvarı" olarak nitelendirilen İsrail, Covid-19 aşılama sürecindeki başarısıyla övgü alıyor. Verilere bakarsak, 6 Mayıs itibarıyla 9 milyonluk nüfusa sahip olan ülkede toplam 10,5 milyon doz aşı uygulandı. Tüm aşıları tamamlanan kişi sayısı 5 milyonu geçti. Bu da ülkenin yaklaşık yüzde 56'sının aşılandığı anlamına geliyor. Nüfusun yüzde 10'u da Covid-19'la enfekte olduktan sonra iyileşerek bağışıklık elde etti. Kısacası İsrail an itibarıyla kitle bağışıklığına en yakın ülke gibi görünüyor.

Bu görüşü son olarak ABD Başkanı Joe Biden'ın Baş Sağlık Danışmanı Dr. Anthony Fauci dile getirdi. Fauci, İsrail televizyonlarından Kanal 13'e verdiği röportajda İsrail'i iyi giden şeylerin bir prototip örneği olarak gördüğünü belirterek, "Bence İsrail, tarihi, büyüklüğü ve siyasi koşulları nedeniyle tek bir bütün halinde hareket etmeyi biliyor" diye konuştu.

Ancak bu parlak tabloda göz ardı edilen çok önemli bir nokta var, o da Filistinlilerin durumu… İsrail'de sosyal hayat normale dönerken, hemen yanı başında hâlâ aşılanmamış milyonlarca Filistinli var.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Trump'a Konuşma Yasağını İhlal İçin 1000 Dolarlık Ceza: Hakim Hapis Cezasını Değerlendirebilir
Ukrayna'dan Rusya Sınırına Hava Saldırısı: 6 Ölü, 35 Yaralı
Azerbaycan ve Ermenistan: Almatı'da Barış Görüşmesi
Rusya, Batılı Tehditlere Karşı Taktik Nükleer Silahları Devreye Sokuyor: Askeri Tatbikat Başlıyor
Açlık Krizi ve Çatışma: AB Yetkilisi Gazze'deki Acil Durumu Gündeme Taşıyor