Sadık Güleç, Alper Taşı''ı anlattı: Çok kalabalık faşist bir grubun okulu basmasıyla...

Gazeteci Sadık Güleç, sosyal medya hesabından paylaştı Alper Taş ve Necmettin Yıldırım''ı anlattığı bir anısını fotoğrafla paylaştı.

ABC Haber Merkezi

Gazeteci Sadık Güleç, sosyal medya hesabından paylaştı:

"1 Aralık 1989 . Bizim dönemin ünlü Çevik kuvvet polis müdürü Necmettin Yıldırım ve Alper Taş. Basın Yayın işgali okul dışından gelen çok kalabalık faşist bir grubun okulu basması sonucu gerçekleşti. Okuldaki az sayıdaki öğrenci arkadaş ile saldırıyı püskürttükten sonra diğer fakültelerden gelen yüzlerce öğrenci okula gelmişti. Bu saldırıyı protesto etmek için okulda kalındı.

Ben günlük bir gazetede gece muhabiri olarak çalışıyordum. Saldırı sırasında okuldaydım ve sonrasında oluşturulan eylem komitesi içinde yer almıştım. Gündüz eylemci olarak yer aldığım işgale gece hem gazeteci hem işgalci olarak yer almak durumunda kaldım :) Çevik Kuvvet Şube müdürü Neco ile okul müdürü Tayfun Akgüner görüşmek istedi. Okulun yanındaki sokakta alper ile birlikte görüşmeye gittik. Alper temsilci olarak konuşurken benim gazeteci refleksim devreye girdi. Ve bir kare çektim.

Neco sinirli bir şeklide taleplerimizi dile getiren Alper Taş'a "Devletle pazarlık olmaz Alper"diyordu. Sonrasında gece polisin müdahalesi gerçekleşti. Alper bugün Beyoğlu belediye başkan adayı. Ve devrimci heyecanından hiç bir şey kaybetmedi. Başarabilir diyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Ankara'da kuvvetli sağanak yaşamı felç etti: Metro seferleri aksadı
Tarkan: Ben de bir işçi sınıfı çocuğuyum
Meteoroloji’den tam 34 ile sarı kodlu uyarı
Sarı Lekeleri Yok Etmek İçin Doğal Çözüm: Karbonat ve Sirke!
Eğer ıspanak bu şekilde görünüyorsa, yakınına bile yaklaşmayın!