Safranbolu, UNESCO'nun "Sakin Şehir" Listesine Dahil Oldu!

Safranbolu, UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki yerine "Sakin Şehir" ünvanını ekledi! Türkiye'nin 25. sakin şehri olan Safranbolu, Avrupalı kültür turistlerinin ilgisini çekiyor. İlçe sakinleri, prestijli ünvanı büyük memnuniyetle karşılıyor.

Safranbolu, Belçika'nın Damme kentinde düzenlenen törenle UNESCO Dünya Miras Listesi'nde "Sakin Şehir" ünvanını kazandı. Türkiye'nin 25. sakin şehri olan Safranbolu, tarihi ve doğal güzellikleriyle Avrupalı kültür turistlerinin ilgisini çekiyor.

Karabük'ün Safranbolu ilçesi, Belçika'nın Damme kentinde düzenlenen törenle "Sakin Şehir" ünvanını UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki yerine ekledi. Safranbolu, Türkiye'nin 25. sakin şehri olurken, Belediye Başkanı Elif Köse, 1,5 yıl önce başlayan çalışmalarla bu önemli başarıya ulaştıklarını belirtti. Köse, Safranbolu'nun zaten UNESCO Dünya Mirası'nda tek Türk kenti olduğunu vurgulayarak, Cittaslow ünvanının ilçeye çok yakışacağını ifade etti. Safranbolu'nun turizm potansiyeline katkı sağlayacağını düşünen Köse, hedef kitlelerinin Avrupalı kültür turistleri olduğunu belirtti. İlçe sakinleri de bu prestijli ünvanı memnuniyetle karşıladı. İşletmeci Semih Yıldırım ve esnaf Erhan Başkaya, bu ünvanı korumak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ve Safranbolu'nun sakin ve huzurlu atmosferinin önemini vurguladılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Çöp konteynerine atılan çuvaldan 6 köpek yavrusu çıktı
Canlı yayında 8 yaşındaki kızı için 'müstehcen' ifadeler kullanan kadına gözaltı
Depremzede Orhan Erdoğan kimseye sesini duyuramadığı için yaşamına son verdiği ortaya çıktı
HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!