Sağanak, kar, fırtına... Meteoroloji 36 kent için alarm verdi!

Meteoroloji'den yapılan son açıklamada 22 kent için sarı, 14 kente ise turuncu alarm verilirken; sağanak, kar ve fırtına uyarısı yapıldı.

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, batı ve orta Karadeniz'in sağanak yağışlı, yer yer kar yağışlı olması bekleniyor. Yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyinin yüksekleri, Erzurum çevreleri ve Edirne'nin güney kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Muğla'nın doğu ilçeleri, Giresun, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yağışların kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sıcaklıkların güney, İç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı öngörülüyor. 

Erzurum, Muş, Bingöl çevreleri ve Edirne'nin güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların güney, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmamaması bekleniyor.

Meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İşte beş günlük hava durumu tahminleri...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Mehmet Öz uyardı: ‘Sakın evinize sokmayın’
500 Euroluk yemek tartışma yarattı!
Aşkı bulmanın üç yolu!
6 saniyede farklılığı anlayan yüksek IQ’sunu kanıtlıyor!
Patates hakkında bilinmeyenler!