SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK Meteoroloji saat verip uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya için kuvvetli ve gök gürültülü yağış uyarısı yaptı.

Yağışın bu geceden itibaren etkili olmasının beklendiği belirtildi. Marmara’nın batısı ve kıyı Ege için de uyarı yapan Meteoroloji, sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması belirtti.

Meteoroloji İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, bu gece saatlerinde Trakya’da başlayacak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren Trakya çevrelerinde (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ), zamanla İstanbul ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olmasının beklendiği bildirildi.

Ani sel ve su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar, yerel dolu oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.
Marmara'nın batısı ve kıyı Ege için de uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden Marmara’nın batısı ve kıyı Ege için yapılan sağanak yağış uyarısında, "Bu gece saatlerinde Trakya’da başlayacak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, yarın sabah ilk saatlerden itibaren Trakya ile Çanakkale çevrelerinde, zamanla Marmara’nın batısı Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve İstanbul, kıyı Ege'de İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli; Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, İzmir’in kuzey ilçeleri ile Çanakkale’nin güney ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Ayrıca, sağanak yağışın 12 Aralık saat 04.00 ile 13 Aralık saat 04.00 arasında etkili olacağının tahmin edildiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çevre Haberleri

İmar affı katliama davet belgesidir
Bu bölge er geç depremle sınanacak
Bakanlık onay verirse 3 ilde binlerce ağaç kesilecek
Kaz Dağları tehdit altında: Arka kapı arıyorlar
Kanal İstanbul projesi güzergâhında bir haftada 10 milyar TL’lik ihaleye çıkıldı