Sağlar: Anlaşılan MC Hükümeti kurulmuş

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın açıklaması şöyle: "7 Haziran seçim sonuçları ile büyük bir panik ve kinle parlamentoyu yok sayanlar, kendilerine bağladıkları medya ve yargı ile bugün ülkeyi içinden çıkılmaz bir...

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın açıklaması şöyle: 

"7 Haziran seçim sonuçları ile büyük bir panik ve kinle parlamentoyu yok sayanlar, kendilerine bağladıkları medya ve yargı ile bugün ülkeyi içinden çıkılmaz bir kaosa sürüklemektedirler. Anayasa Mahkemesinin kararlarını bile tanımadığını söylemeye yüz bulanlar önce Cumhuriyet gazetesi yazarlarını sonra da milyonlarca oy almış partinin liderlerini ve milletvekillerini tutuklamışlardır. Evrensel yargı ilkelerine rağmen, kendinden olmayan herkesi suçlu olarak gören bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız.

Oysa, başarısız olan bir darbe girişimi sonrası toplumsal barışı sağlamak mümkündü. KHK’lar ile parlamento sistem dışı bırakılarak tek adam yönetimine geçilerek bu fırsat yok edilmiştir. Darbecilerin cezalandırılması ile başlayan operasyonlar, giderek muhalif olan herkesi içine almaya başlamış, suçluların cezalandırılması yerine; AKP’ye biat etmeyenlerin suçlanması halini almıştır.

Bugünkü AKP iktidarı Birleşmiş Milletler’e OHAL’i gerekçe göstererek; Adil yargılamayı, evrensel insan haklarını ve işkence ile ilgili kuralları askıya aldığını açıklamıştır. Öyle ki 3 aydır gözaltında tutulanlar bırakın mahkemeye çıkarılmayı, avukatlarıyla bile görüştürülmemektedirler.

Dikkat çeken bir diğer durum ise; Bahçeli- Erdoğan görüşmesi sonrası HDP’ye yapılan bu operasyondur. Anlaşılan o ki; MC hükümeti kurulmuştur. Yeni ortaklık ile, özgürlüklerle diktatörlük, insan hakları ile otoriterlik birbirine karışacak; Laik, demokratik cumhuriyet zora sokulacaktır. 

Basına göre, Suriye topraklarına TSK’nın muharip askerleri girmiştir. Ülke bir yandan Ortadoğu bataklığında savaşırken, bir taraftan da iç kargaşa ile önü alınmaz bir felakete sürüklenmektedir.

Bugün aydınlara ve HDP’li milletvekillerine yapılanlar, 1994 olaylarından daha da beterdir. Eğer mezhepsel ve ırksal bir iç savaş çıkarsa bilinsin ki müsebbibi AKP iktidarı olacaktır.

Ancak unutulmasın ki; Tek adam propagandasını yürütenler elbet bir gün tarih önünde hesap vereceklerdir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
Erdoğan, CHP’ye sıcak mesajlar vererek bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor olabilir
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor
Erdoğan kamuda işe alım eleştirisi yapan AK Partiliye sinirlendi