Sağlık Alanında İstihdamda Büyük Artış: Yeni Kanun Teklifi TBMM'de Görüşülecek

TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi ile sağlık çalışanı sayısı artıyor. Eleman sıkıntısı yaşanan bölgelerde sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla öngörülen 36 bin yeni sağlık çalışanının istihdamını içeren düzenleme, TBMM'de değerlendirilecek.

AKPartili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, eleman temininde zorluk yaşanan bölgelerde sağlık hizmetlerinin etkili bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2024'te istihdam edilecek sözleşmeli sağlık çalışanı sayısı 27 bin olarak belirlenmişti. Ancak yeni bir gelişmeyle TBMM'ye sunulan kanun teklifi, bu sayıyı 36 bin olarak artırmayı hedefliyor.

Yeni teklife göre, 1 Ocak itibariyle 23 bin 464 uzman tabip, 3 bin 498 tabip, 25 sağlık memuru, 9 ebe, 2 hemşire, 1 diyetisyen ve 1 sağlık teknikeri olmak üzere toplamda 27 bin sağlık çalışanı istihdam edilecekti. Ancak eleman sıkıntısı yaşanan bölgelerdeki ihtiyacı karşılamak adına yapılan teklifle bu sayı önemli ölçüde artacak.

Bu düzenleme, sağlık hizmetlerindeki kaliteyi artırmayı ve pandemi sürecinde yaşanan zorlukları aşmayı amaçlıyor. Kanun teklifi, TBMM'de değerlendirilecek ve sağlık sektöründeki istihdam sorunlarına çözüm getirecek bir düzenlemeyi içerecek. Yeni teklifin yasalaşması durumunda, sözleşmeli sağlık çalışanı istihdamında önemli bir artış yaşanacak, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve erişilebilirliği olumlu yönde etkilenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!