Sağlık alanıyla ilgili düzenleme Resmi Gazete'de: Toplam 9 bin sağlık çalışanı alınacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre gereksinim duyulan yerlere 9 bin yeni sözleşmeli sağlık çalışanı alınacak. Ebeler doğuma katılabilecek ve küçük tıbbi müdahaleler yapabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, sağlık sektöründe önemli bir adım atıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ülkenin çeşitli bölgelerindeki sağlık kurumlarında ihtiyaç duyulan alanlara 9 bin yeni sözleşmeli sağlık çalışanı alınacak. Bu kapsamda, ebelerin doğuma katılması ve küçük tıbbi müdahaleler yapabilmesine olanak sağlanacak, böylece sağlık hizmetlerinin kalitesi ve erişilebilirliği artırılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu önemli adımın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun." şeklinde bir açıklama yaptı. Bu kararın sağlık çalışanlarının iş yükünü hafifleteceği, sağlık hizmetlerinin yaygınlaşmasını sağlayacağı ve vatandaşlara daha etkin bir sağlık hizmeti sunulmasına katkı sağlayacağı öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!
Resmi Gazete’de yayımlandı: Kamuda çok sayıda memur alımı yapılacak!
Türkiye'de 2023 Trafik Kazaları: Ölüm ve Yaralanmalarda Artış!
Candan Kardeşler Hakkında Flaş Gelişme Yaşandı!