Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlığın ilgili birimleri ve hastanelerin yöneticileriyle yaptıkları toplantılarda Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki sorunları temel faktörleriyle ele aldıklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlık bünyesindeki ilgili birimler ve hastane yöneticileri ile gerçekleştirdikleri toplantılarda Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki sorunları ayrıntılı bir şekilde ele aldıklarını ifade etti.

'SORUNLARI KALICI OLARAK ÇÖZECEĞİZ'

Randevu bulma konusundaki zorlukları çözmek için yaptıkları çalışmaların önemli sonuçlar doğurduğunu belirten Koca, "Yakın gelecekte, adım adım tedbirleri uygulayarak randevu sorununu kalıcı olarak çözeceğiz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Randevu sorununa yönelik hem vatandaşları hem de sağlık çalışanlarını memnun edecek bir çözüm geliştirdiklerini vurgulayan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle iptal edilmeyen randevuların sebep olduğu, kullanılamayan kapasitemizi diğer vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu çerçevede, randevusuna gelmeyen vatandaşlarımızın bir sonraki randevu alma sürelerini etkileyeceğiz. İlk iptalde aynı branştan randevu alamayacaklar ve ikinci iptalde ise tüm branşlardan randevu alamayacaklar. Ani iptaller nedeniyle boş kalan randevu saatlerini en geç bir önceki gün saat 23.59'a kadar iptal edilmesi gerekecek şekilde sınırlıyoruz. İptal edilen randevuların yerine, muayene saati başlamadan 1 saat öncesine kadar yeni randevu verebileceğiz. Bu sayede daha fazla hastanın randevu almasını ve kapasitenin etkin şekilde kullanılmasını sağlamış olacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Burdur Belediyesi'nde akraba krizi: CHP'li başkan atama tepkilerine yanıt verdi
AK Partili belediye köy okulu için ayrılan ödenekle cip alacak
Suda indirim sözünü tuttu: Balıkesir’de Ahmet Akın’dan suya yüzde 15 indirim
Gezi’den sonra İstiklal de İBB’nin
Mucur Yeraltı Şehri Geçici Olarak Ziyarete Kapatıldı: Çökme Riskine Karşı Önlem Alınıyor