Sağlık Bakanı Koca'dan Dünya Tütünsüz Günü Çağrısı: Sigarayı Bırakma Polikliniklerine Başvurun!

Sağlık Bakanı Koca, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde sigara bırakma polikliniklerinin sayısının artışını duyurdu. Sigarayı bırakmak isteyenlere destek çağrısı yaptı, şimdiye kadar 3 milyon 621 bin 761 muayene gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla önemli bir açıklama yaptı. Sigara bırakma polikliniklerinin sayısının artışına dikkat çeken Koca, sigara kullanımının sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine karşı mücadelelerinin devam ettiğini belirtti. İyimser bir tonla, sigarayı bırakmak isteyenlere sağladıkları destek hakkında bilgi verdi ve bu konuda atılan adımların önemini vurguladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü vesilesiyle sosyal medya hesabından önemli bir mesaj paylaştı:

"Sigarayı bırakmanıza yardımcı olmak için buradayız. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde bu konuya biraz daha dikkat kesilmenizi rica ediyoruz."

Bakan Koca, sigara bırakma polikliniklerinin sayısının 467'ye yükseldiğini belirterek, bu sayının 2009'da 62 olduğunu vurguladı. Sigaranın sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini önlemek amacıyla bu polikliniklerin sayısını sürekli artırdıklarını belirtti.

"Bizim hedefimiz yıl sonuna kadar 500 poliklinik açmak. Şu ana kadar 3 milyon 621 bin 761 muayene gerçekleştirdik ve olumlu sonuçlar elde ettik. Sigarayı bırakmak düşündüğünüzden daha kolay. Lütfen ilk adımı atmaktan çekinmeyin. Doktorun size 'Sigara içiyor musunuz?' diye sorması, sağlığınızı koruma adına önemlidir. Sigarayı bırakma polikliniklerimize başvurarak sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.