Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS üzerinden alınan hastane randevularına yeni düzenlemeler getirdi. İptal edilmeyen randevular için 15 gün içinde yeni randevu alma kısıtlaması getirildi. Son dakika iptalleri için randevu iptal süresi değiştirilerek daha verimli kullanım hedefleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan hastane randevularında önemli değişiklikler duyurdu. İptal edilmeyen randevular için yeni kısıtlamalar getirilirken, son dakika iptalleri için süre sınırlandırıldı. Bu adımların amacı, randevu sisteminin daha etkin ve verimli çalışmasını sağlamak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan hastane randevularına ilişkin yeni düzenlemeleri duyurdu.

Bakan Koca, MHRS'deki sorunları temel faktörleriyle ele alarak, "Randevu sorununa karşı hem vatandaşlarımızı hem de hekimlerimizi memnun edecek bir çözüm oluşturduk." şeklinde konuştu.

İptal edilmeyen randevuların neden olduğu kullanılamayan kapasiteyi diğer vatandaşların kullanımına açacaklarını belirten Bakan Koca, "Gelemeyeceği randevuyu iptal etmeyen vatandaşlarımız, ilk durumda 15 gün içerisinde aynı branşa randevu alamayacak. Aynı şekilde randevusuna ikinci kez gelmediğinde ise 15 gün içerisinde tüm branşlardan randevu alamayacak." açıklamasında bulundu.

Ayrıca, son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasite oluşmaması için randevu iptal süresini, en geç bir önceki gün saat 23.59’a sınırlandırdıklarını da belirten Bakan Koca, "İptal edilen randevular yerine, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu verebileceğiz. Böylece daha fazla hastamızın randevu almasını ve kapasitenin verimli kullanılmasını sağlamış olacağız." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!
Resmi Gazete’de yayımlandı: Kamuda çok sayıda memur alımı yapılacak!
Türkiye'de 2023 Trafik Kazaları: Ölüm ve Yaralanmalarda Artış!
Candan Kardeşler Hakkında Flaş Gelişme Yaşandı!