Sağlık Bakanı'ndan Hemşirelik Atamalarıyla İlgili Müjdeli Açıklama!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ahi Evran Üniversitesi'nde sağlık alanında yapılacak kadro ilanları hakkında açıklamalarda bulundu. Hemşireliğe duyulan ihtiyaç ve etik değerlerin korunmasının önemine dikkat çekti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi açılış dersinde öğrencilere önemli açıklamalarda bulundu. Hemşirelik ve Sağlık Bilimleri öğrencisinin sağlık alanındaki atamalarla ilgili sorduğu soruya Bakan Memişoğlu, "Kadro ilan edilecek ve KPSS puanına göre dağıtım yapılacak" yanıtını verdi.

HEMŞİRELİĞE BÜYÜK İHTİYAÇ VAR

Bakan Memişoğlu, Türkiye'nin Avrupa ortalamasının üçte birine kadar hemşire ihtiyacı bulunduğunu belirtti. "İyi bir hemşireysen Türkiye'nin her yerinde iş bulman mümkün. Hemşireliğe olan gereksinim inanılmaz derecede yüksek" diyerek sağlık alanındaki kadro ilanları için umut verdi.

ETİK DEĞERLER VE ÇALIŞKANLIK VURGUSU

Açılış dersinde öğrencilere seslenen Bakan Memişoğlu, etik değerler ve çalışkanlığın korunmasının önemine dikkat çekti. "Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana ve Yunus Emre gibi bilgilerin yanı sıra, etik değerlerinizi ve çalışkanlığınızı dünya üzerinde hüküm sürecek hale getirmek sizin elinizde" şeklinde konuştu. Memişoğlu, toplumsal sorunlara da değinerek, "Bugün 40 bin insanı gözü önünde yok eden bir uygarlık varsa, bu bizim üretkenliğimizin eksikliğindendir" ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ'NÜN AÇIKLAMALARI

Programda Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Mustafa Kasım Karahocagil de üniversitede yaşanan kalite süreçleri hakkında bilgi vererek, eğitim kalitesinin artırılması için çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.