Sağlık Bakanlığı ve İBB farklı veri açıklaması yaptı: Batı Nil virüsü gerçek vaka sayısı kaç?

2019 yılında salgına neden olan Batı Nil virüsüyle ilgili yeni vakalar bildirilmeye başlandı. Sağlık Bakanlığı, virüsün yeniden salgın tehlikesi oluşturduğunu belirterek Türkiye'de şu ana kadar altı vaka tespit edildiğini açıkladı.

2019 yılında salgına neden olan Batı Nil virüsüyle ilgili yeni vakalar bildirilmeye başlandı. Sağlık Bakanlığı, virüsün yeniden salgın tehlikesi oluşturduğunu belirterek Türkiye'de şu ana kadar altı vaka tespit edildiğini açıkladı. Ancak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit, İstanbul'da 21 Batı Nil virüsü vakası olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı ve İBB'nin verilerindeki tutarsızlık dikkat çekerken, Dr. Eryiğit bugün yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 21 kişinin Batı Nil virüsü ön tanısı aldığını söyledi.

Cumhuriyet'e konuşan Eryiğit, bu vakaların kesin tanı almadığını, sadece ön tanı olduklarını ve Bakanlığın rakamlarının neye dayandığını bilmediklerini ifade etti. Eryiğit, bu 21 sayısının ağustos ayının başından itibaren ön tanı konulan veya şüphelenilen vakaları temsil ettiğini belirtti.

Eryiğit ayrıca, İstanbul'da şu ana kadar ciddi bir durum olmadığını vurgulayarak, özellikle göçmen kuşların göç yolları üzerindeki yerleşim yerlerinin dikkatle izlenmesi gerektiğini belirtti. 2018'de de İstanbul'da bir vaka kaydedildiğini hatırlatan Eryiğit, şu an için abartılacak bir durum olmadığını ve ölüm vakasının da bulunmadığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.