Sağlık Bakanlığı'ndan 81 ilde düzenlenen 'Ramazan Bayramı' genelgesi

Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı'nda sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması ve çalışmaların 24 saat boyunca kesintisiz olarak sürdürülmesi için alınacak tedbirleri belirledi.

Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı'nda sağlık hizmetlerinin kesintisiz olarak devam etmesi için genelge yayımladı ve 81 il sağlık müdürlüğüne gönderdi.

Genelgede, Ramazan Bayramı boyunca acil hasta ve yaralılara hızlıca ulaşılması, ilk müdahalenin yerinde yapılması ve uygun acil servislere nakledilmesi gerektiği vurgulandı. Tüm sağlık çalışanlarının fedakarlıkla görev yapmalarının önemi belirtildi.

'YOĞUNLUK OLABİLİR'

Bayram tatili süresince olası hastalık ve acil durumlarda 112 Acil ambulansları ve hastanelerin acil servislerine başvurulduğunda yoğunluk yaşanabileceği belirtilerek, sağlık tesislerinin gerekli önlemleri alması istendi.

Acil sağlık hizmetlerinin sevk ve nakil işlemlerinin 112 Komuta Kontrol Merkezi ile koordinasyon içinde yapılması gerektiği ve aksaklıklara meydan verilmemesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca, nöbet hizmetlerinin 24 saat esasına göre planlanacağı, laboratuvar ve diğer tıbbi birimlerde yeterli personel ve donanımın bulunacağı belirtildi.

Radyoterapi ve diyaliz gibi özel hizmetlerin kesintisiz olarak sürdürülmesi gerektiği vurgulandı. Özel hizmet sunumuna ihtiyaç duyulan durumlarda süratle erişimin sağlanması için planlamaların yapılacağı ifade edildi.

Bakanlığa bağlı sağlık kurumlarında evde sağlık hizmetleri birimlerinin de bayram tatili süresince ilaç uygulamaları, pansuman ve benzeri tıbbi bakım işlemlerinin aksatılmadan sürdürülmesi için gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Gezeravcı duyurdu: "Birkaç yıl içinde yerli roketle Ay'a erişmeyi planlıyoruz"
On binlerce kişi, İran'da Reisi ve beraberindekiler için düzenlenen veda törenine katıldı
Türkiye kırmızı ve beyaz et tüketiminde Avrupa sonuncusu oldu
Emeklilere müjde var: İndirimin başladığını yetkililer duyurdu
Yargıtay’dan sınırlama geldi: Haftada 4 saat bunu yapmayan yandı!