Sağlık Bakanlığı'ndan Maymun Çiçeği Açıklaması: Türkiye Kısıtlamaya Mı Gidiyor?

Sağlık Bakanlığı, Afrika kıtasında yaygın olarak görülen ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) küresel acil durum ilan etmesine neden olan M çiçeği (mpox) hastalığıyla ilgili Türkiye'de 2024 yılı itibarıyla herhangi bir vakaya rastlanmadığını duyurdu.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN M ÇIÇEĞI (MPOX) AÇIKLAMASI: TÜRKIYE'DE 2024'TE VAKAYA RASTLANMADI

Sağlık Bakanlığı, Afrika kıtasında yaygın olarak görülen ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) küresel acil durum ilan etmesine neden olan M çiçeği (mpox) hastalığıyla ilgili Türkiye'de 2024 yılı itibarıyla herhangi bir vakaya rastlanmadığını duyurdu. Bakanlık, mevcut durumda kısıtlama veya ek önlem gereksinimi olmadığını belirtti.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"14 Ağustos 2024 tarihinde Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından yapılan Acil Durum Komitesi Toplantısı sonrasında M çiçeği hastalığının uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğu açıklanmıştır. Ancak, Türkiye'de 2024 yılı itibarıyla M çiçeği (mpox) hastalığına rastlanmamıştır. Ülkemizde şu ana kadar herhangi bir kısıtlama veya ek önlem gereksinimi bulunmamaktadır. Bakanlığımız gerekli önlemleri almakta ve bilim kurulumuz ile sağlık altyapımız süreci hassasiyetle takip etmektedir. Güncel bilgiler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.