Sağlık Bakanlığı'ndan Metin Arorat'ın ölümüyle gündeme gelen "atom serum" uyarısı!

Metin Arolat’ın vefatının ardından gündeme gelen "atom" ve "vitamin kokteyli serumlar", Sağlık Bakanlığı tarafından yeniden uyarıldı. Bu serumların yalnızca hekim kontrolünde, gerekli görüldüğünde uygulanması gerektiği vurgulandı.

"Atom veya vitamin kokteyli serumlar", sağlıklı ve enerjik olmanın yeni bir yolu olarak öne çıkarken, Metin Arolat’ın vefatı bu konuyu yeniden gündeme getirdi. Sağlık Bakanlığı, bu serumların yalnızca hekim tarafından gerekli görüldüğünde uygulanması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Sosyal medyada sıkça karşılaşılan ve gençleşme, sağlık, güzellik gibi vaatlerle sunulan damar içi serum uygulamaları, halk arasında "atom serumu", "vitamin serumu", "gençlik serumu" gibi adlarla biliniyor. Metin Arolat'ın ölümünden sonra atom serumu ve vitamin serumları hakkında Sağlık Bakanlığı önemli açıklamalarda bulundu.

Bakanlık, "Atom" veya "vitamin eklenmiş serum" olarak bilinen uygulamaların yalnızca hekim tarafından gerekli görüldüğünde yapılması gerektiğini belirterek, bu serumların potansiyel tehlikelerine dikkat çekti. Özel bir sağlık durumu olan bireyler için, hekim kontrolünde serum tedavisi uygulanabileceğini vurguladı. Özellikle ciddi sıvı kayıpları durumunda bu tür serumların doktor gözetiminde verilmesi gerektiği belirtildi. 

Damardan uygulanan serumların ciddi alerjik reaksiyonlara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunan Sağlık Bakanlığı, gelişigüzel yapılan serum uygulamalarının hayati tehlikeler yaratabileceğini ifade etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.