Sağlık çalışanı sedyede yatan hastayı yumrukladı!

Almanya'da bir ambulans şoförü, sedyede elleri bağlı şekilde yatan Suriyeli göçmene saldırdı. Ortaya çıkan darp görüntülerine ülkede tepki yağdı.

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Kassel şehrinde bir ambulans şoförünün elleri sedyede bağlı halde Suriyeli mülteciye şiddet uyguladığı anlar ortaya çıktı.

Kasım 2020'de yaşanan ve ülkede tepkilere neden olan olaya ait görüntülerde, şiddet gören Suriyeli mülteciye karşı polis memurlarının tepkisiz kaldığı anlar görüldü. Ambulans şoförünün şiddet uyguladığı Suriyeli mültecinin kimliğinin Amar H. olduğu öğrenildi.

"Tam bir zulüm"

32 yaşındaki Amar H.'nin avukatlığını üstlenen Adnan Aykaç ise Alman basınına yaptığı açıklamada, müvekkilinin 2015'te Suriye'den kaçarak Almanya'ya sığındığını ifade etti. Olayın kabul edilemez bir olay olduğunu ve savunmasız bir kişiye uygulanan şiddetin açıkça görüldüğünü ifade eden Aykaç, "Bu son derece vahşet bir durum. Eli kolu bağlı kişiye uygulanan şiddet tam bir zulüm" dedi. Öte yandan, sedyeye yatırılıp elleri bağlanan sığınmacının savunmasız haldeyken ambulans şoförü tarafından yumruklandığı raporda yer verilmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Yeni Kaledonya'da Oy Kullanma Yasası Değişikliği Protestoları: 3 Kişi Hayatını Kaybetti
Kanada'da Orman Yangınları: Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor
ABD'nin İsrail'e Silah Yardımı Planı Belirsizlik Yaratıyor
Asya'da Aşırı Sıcaklar: İklim Değişikliği Etkisiyle Artıyor
Batı Sumatra'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Ölü Sayısı 58'e Yükseldi