Sağlık emekçilerinin ‘Koronavirüs meslek hastalığı olsun’ isyanı devam ediyor: TTB’den ‘birlikte ses verelim’

Türk Tabipleri Birliği, koronavirüsün sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesine ilişkin Twitter'da bu akşam kampanya yürüteceklerini duyurdu.

 

Sağlık Bakanlığı, dün koronavirüs tanısı konan ve vefat eden sağlık çalışanlarının meslek hastalığı veya vazife malulü hükümlerinden yararlandırılmasına ilişkin genelge yayımladı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise bugün yaptığı bir açıklamayla, söz konusu genelgenin yanlış anlaşıldığını; sadece bir yönlendirme yazısı olduğunu söyledi.

TTB, bugün akşam 19.45’te başlayacak Twitter kampanyasına çağrı yaparak “TTB olarak ilk günden itibaren sağlık çalışanlarının yıllarca illiyet ispatı ile uğraştırılmayacağı yeni bir yasaya ihtiyaç olduğunu söylüyoruz” dedi.

TTB, tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bakanlığın meslek hastalığı ile ilgili olarak illere yazdığı yazı, kamuoyunda Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edildiği algısına yol açmıştır; ancak bu yazı Covid-19 nedeniyle mağduriyet yaşayan sağlık çalışanlarının belgelerinin SGK’ye gönderilmesi prosedürünü anlatan bir yönlendirme yazısından başka bir şey ifade etmemektedir. TTB olarak ilk günden itibaren sağlık çalışanlarının yıllarca illiyet ispatı ile uğraştırılmayacağı yeni bir yasaya ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Bu akşam saat 19.45 de sesimizi duyuruyoruz! İlk tweet @ttborgtr hesabından atılacaktır.” 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Uzmanlar uyardı: Aşırı el terlemesi neyin habercisi?
BB Uzmanından Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarıyla İlgili Bilgilendirme ve Önlemler
Vatandaşın sağlık isyanı: Devlet hastanesinden rapor almak cep yakıyor
Sigarayı Bıraktıracak Bir Deney!
Dökülen saçlarınızı geri kazanabileceğiniz o mucizevi tarif!