Sağlık-Sen'den sağlık çalışanlarının izin günleri artırılsın çağrısı!

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sağlık çalışanlarının esnek çalışma koşullarına geçmesini ve ek izinler verilmesini talep etti. Doğan, sağlık hizmetlerinin 24 saat sürdüğünü vurgulayarak, uzun çalışma saatleri ve ergonomik olmayan şartların motivasyonu düşürdüğünü belirtti.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sağlık profesyonellerinin esnek çalışma sistemlerine geçilmesini ve ek izinler verilmesini talep etti. Doğan, sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekerek, bu hizmetlerin 24 saat kesintisiz sürdüğünü belirtti. Ayrıca, hekimler, hemşireler ve ebelerin fiziksel ve duygusal olarak yorulduğunu ifade etti.

Doğan, şunları söyledi:

"Bugün sahayı incelediğimizde fazla mesai yapmadan çalışan sayısı çok azdır. İş yükü, uzun çalışma saatleri, ergonomik olmayan çalışma şartları ve iş yerinde karşılaşılan güçlükler, sorunları katlamakta, iş motivasyonunu tüketmekte ve verimlilik kaybına sebep olmaktadır."

Doğan, sağlık profesyonellerini motive edecek, iş doyumunu artıracak, sosyal, ruhsal ve fiziki açıdan destekleyecek adımlar atılması gerektiğini vurguladı ve sağlık çalışanlarının esnek çalışabilecekleri bir sistemin kurulması ile mevcut izinlerine ilave izinler verilmesini talep etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.