Sağlıklı Beslenme ve Organik Makarna

Hem sağlığınızı hem de formunuzu korumak için iyi bir egzersiz düzeninin yanında sağlıklı beslenme de büyük bir rol oynar.

Hem sağlığınızı hem de formunuzu korumak için iyi bir egzersiz düzeninin yanında sağlıklı beslenme de büyük bir rol oynar. Anne sütü ile başlanılan beslenme yolculuğundan ileri dönem yaş gruplarına kadar farklı beslenme türleri ortaya çıkar. Çünkü her dönem vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve protein miktarlarında farklılıklar gözlemlenir. 

Vücudun işlevlerini herhangi bir problem olmaksızın yerine getirebilmesi için sağlık açısından yararlı besinler mutfaktan eksik edilmemelidir. Tüm hastalık faktörleri göz önüne alındığında bir sağlık sorunu çoğu zaman başka bir sağlık sorununu beraberinde getirebilir. Bunu önlemek için elzem olan tüm besinler mutlaka organik ve GDO’suz olan seçeneklerinden tercih edilmelidir. Ayrıca organik olmayan ve genetiği oynanmış sebze, meyve, tahıl ve bakliyat gibi gıdaların yol açacağı sağlık sorunlarını da göz önünde bulundurmak gerekir.

Sağlıklı Beslenirken Makarna Tüketilir Mi? 

Sağlıklı beslenirken makarna, pilav ya da hamur işleri olarak tabir edilen unlu mamullerden yıllardır uzak durulması gerektiği anlatılıyor. Ancak bu kanıya nereden varıldığı ise bir muamma. Ekin ve buğday gibi birçok tahılın tarım cenneti olan ülkemizde bu kanının sorgulanması ve yadırganması kaçınılmazdır. Son yıllarda bu konu birçok beslenme uzmanı tarafından doğru bir yönlendirmeyle sonuçlanmıştır. Tüm tahıl, bakliyat, sebze ve meyveden zengin beslenmenin en uygun ve doğru bir beslenme biçimi olduğu kanıtlanmıştır.  

Sağlıklı beslenme tartışmalarının şüphesiz en büyük konusu makarnadır. Makarna uzun yıllardır uzak durulması gereken bir besin olarak tartışmaların ortasında kalmıştır. Ancak günümüzde üretilen makarnaların besin değerinin korunması ve organik tohumlardan üretilmesi sonucu bu tartışmaya son nokta konulmuştur. Peki, sağlıklı beslenirken makarna tüketilir mi? Bu sorunun cevabı tabii ki evet. Sağlıklı beslenirken de sevdiğiniz lezzetlerden olan makarna ile menülerinizi hazırlayabilirsiniz. 

Organik tarımın popülerleşmesi ile ortaya çıkan buğdaydan elde edilen makarna ile sağlıklı beslenmenin artık mümkün olduğunu biliniyor. Bir diğer merak edilen nokta ise organik makarnanın nasıl üretildiği. Organik makarna, besin değerleri açısından oldukça zengin olan durum buğdayından elde edilen un ve irmiğin su ile karıştırılmasıyla hazırlanır. Bu işlemler sırasında kullanılan modern tarım teknolojisi sayesinde sağlıklı beslenme için gerekli besin değerlerini kaybetmeden sofralara ulaşır. 

Sağlıklı ve Organik Makarna Nasıl Pişirilir?

Organik makarna karbonhidrat, protein ve vitamin açısından oldukça zengindir. Ayrıca metabolizmada hızlı bir şekilde parçalanma özelliğine sahiptir. Böylece ihtiyaç duyulan enerji açığını karşılar. Zengin besin değerleri ve enerji açığını karşılama özelliği sayesinde geçmişten günümüze kadar sofralardaki yerini korumuştur. 

Besin değerlerini kaybetmeden sofralara ulaşan makarna yanlış pişirme tekniklerinden dolayı besin değerlerini kaybedebilir. Bunu engellemek için organik makarnayı doğru teknikle hazırlamak önemlidir. Herkesin sık sık yaptığı gibi makarna bol suda haşlanır ve kalan su dökülür. Ancak bu yanlış bir pişirme tekniğidir. Makarna pişerken besin değerlerinin yüksek çoğunluğunu suda bırakır. İhtiyaç duyulan besin değerleri ise kalan su ile birlikte dökülür. Besin değerini kaybetmeden organik makarna pişirmek oldukça kolaydır. Pişireceğiniz makarna miktarına göre su koyarak organik makarnanın protein ve vitaminleri kaybetmesini engellemek mümkün. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Ünlü Psikolog Esra Ezmeci Şaşkınlığını Gizleyemedi! "Eşim İlişki Sırasında Buz Koyuyor!"
Ferdi Tayfur ile Tuğçe Tayfur arasında 'mesaj' tartışması çıktı! Ferdi Tayfur sitem etti!
Meteoroloji’den 11 kente sarı kodlu sağanak uyarısı
Derinizde bulunan bu lekeler ne anlama geliyor?
Gerçekten bir zeka geninin olup olmadığını öğrenmenin zamanı: Deha miras alınır mı?