Sağlıkta Taşra Krizi: Kayseri'de Uzman Doktor Kalmadı!

Kayseri Şehir Hastanesi’nde görev yapan son çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı da istifa etti. Kadro sıkıntısı büyürken, taşra bölgelerinde sağlık hizmetleri risk altına giriyor.

Kayseri Şehir Hastanesi’nde görev yapan son çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanının da istifa etmesiyle, şehirde çocuk enfeksiyon hastalıkları alanında hizmet verecek uzman kalmadı. Cumhuriyet’ten Şevval Aydoğan’ın haberine göre, pediatri bölümündeki ağır çalışma koşulları ve düşük gelir, yeni mezun doktorlar için bu alanı tercih edilebilir olmaktan uzaklaştırıyor. Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, taşra bölgelerinde benzer kadro sıkıntılarının ciddi boyutlara ulaştığını ve özellikle kamu üniversitelerinin nitelikli hocaları ellerinde tutmakta zorlandığını belirtti.

ÇOCUK ENFEKSİYON HASTALIKLARINDA KRİZ BÜYÜYOR

Kayseri Şehir Hastanesi’nde çalışan son çocuk enfeksiyon hastalıkları doktorunun istifası ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki diğer uzmanın eğitim için yurtdışına gitmesi, kentte bu branşta uzman kalmamasına neden oldu. Özellikle pediatri bölümü, yoğun çalışma temposu ve diğer bölümlere kıyasla düşük maddi kazanç sunması nedeniyle yeni mezun doktorlar için cazip görülmüyor.

"TAŞRADA NİTELİKLİ PERSONEL SIKINTISI ARTIYOR"

Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, taşradaki kadro sıkıntılarının ülke genelinde yaygın olduğunu ifade ederek, "Maalesef taşrada bu tarz problemler yaşıyoruz. Kamu üniversiteleri, mevcut öğretim üyelerini bünyelerinde tutmakta ve yeni öğretim üyeleri bulmakta büyük zorluk çekiyor. Bu durum, sağlık hizmetlerinde ciddi aksaklıklara neden oluyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.