Şahika Ercümen bir Türkiye rekoruna daha imza attı!

Yunanistan'ın Kalamata şehrinde düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda, milli sporcu Şahika Ercümen, 92 metreye dalarak yeni bir Türkiye rekoru kırdı. Ercümen, yeterli antrenman yapamadığına rağmen bu başarıyı elde etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Yunanistan'ın Kalamata şehrinde düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası, 2-12 Ekim 2024 tarihleri arasında 40 ülkeden 140 sporcunun katılımıyla gerçekleşiyor. Şampiyonanın son gününde, Türkiye'yi temsil eden Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, milli takım ile birlikte yarışarak çift palet kategorisinde 3 dakika 27 saniyede 92 metreye dalarak yeni bir Türkiye rekoru kırdı.

Ercümen, bu yıl sponsoru olmaması nedeniyle yeterli antrenman yapamadığını belirtti. "İkinci Türkiye Rekoru geldi. Duygularım tarifsiz. Dalışımdan önce hava şartları nedeniyle dalışlar iptal edildi. Yeniden odaklanmak ve dalmak oldukça zordu, ama ülkemiz için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bu yıl sponsorum yoktu ve yeterince antrenman yapamadım. Yarışma öncesinde sağlık sorunlarım da vardı. 92 metre ciddi bir derece, bu şartlarda bu rekoru kırabildiğim için çok mutluyum. Ülkemize armağan olsun" şeklinde konuştu.

Dünya Serbest Dalış Şampiyonası, bugün gerçekleştirilecek madalya töreni ile sona erecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.