Sahil Güvenlik 23 Temmuz'da 104 Göçmeni Kurtardı, Kaçakçılar Yakalandı

23 Temmuz’da Sahil Güvenlik, Urla açıklarında 59 düzensiz göçmen ve 2 kaçakçıyı, Dikili ve Seferihisar açıklarında ise 26 göçmeni yakaladı. Karaburun açıklarında Yunanistan tarafından geri itilen 19 göçmen de kurtarıldı. Gözaltına alınan kaçakçılar jandarma tarafından işlem gördü.

23 Temmuz'da Sahil Güvenlik Komutanlığı, Urla açıklarında hareketli bir tekneye müdahale ederek 59 düzensiz göçmen ve 2 kaçakçıyı yakaladı. Aynı gün Dikili ve Seferihisar açıklarında yasa dışı yolla yurt dışına çıkmaya çalışan 26 göçmen daha tespit edildi. Karaburun'da ise Yunan unsurlarca geri itilen 19 göçmen, Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı. Gözaltına alınan kaçakçılar jandarma tarafından işleme alındı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 23 Temmuz saat 01.50'de Urla ilçesi açıklarında görevli Sahil Güvenlik Botu (TCSG-24) tarafından tespit edilen hareketli bir özel tekneyi durdurdu. Tekne içindeki 14'ü çocuk olmak üzere toplam 59 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı. Ayrıca, Dikili ve Seferihisar açıklarında yapılan çalışmalar sonucunda lastik botlarla yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 10'u çocuk 26 göçmen daha yakalandı.

YUNANİSTAN UNSURLARINCA GERİ İTİLEN GÖÇMENLER KURTARILDI

Sahil Güvenlik ekipleri, 23 Temmuz saat 03.10'da Karaburun ilçesi açıklarında bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen fiber karinalı lastik bot içindeki 3'ü çocuk 19 göçmen, Sahil Güvenlik Botu (KB-41) tarafından kurtarıldı.

Kurtarılan göçmenler karaya çıkartıldıktan sonra işlemleri yapılmak üzere İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine sevk edildi. Göçmen kaçakçılığına karıştığı şüphesiyle gözaltına alınan kişiler ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.