Sahra çölünden gelen toz bulutu İstanbul’u etkisi altına aldı

Sahra Çölü'nden gelen toz bulutu İstanbul'u kapladı! Gece yarısı şehir toza büründü, araçlar toz tabakasıyla kaplandı. Meteoroloji uzmanları sağlık açısından uyarıyor: Gözlerde acı hissi, nefes darlığı gibi etkiler olabilir. Hava kirliliği 4 gün sürecek.

Sahra Çölü üzerinden Türkiye’ye doğru ilerleyen kuvvetli rüzgarlarla taşınan toz bulutu, gece yarısı İstanbul’u etkisi altına aldı. 
Suriye'nin Sahra Çölü üzerinden güçlü rüzgarlarla taşınan toz bulutu, gece yarısı İstanbul'u ansızın etkisi altına aldı, şehrin dört bir yanında koyu bir toz perdesi oluştu. Bu beklenmedik hava olayı, özellikle şehrin dış bölgelerinde yaşayan vatandaşları şaşkına çevirdi ve kentsel yaşamı olumsuz etkiledi. Toz bulutunun etkisiyle, sokaklar gri bir renge bürünürken, hava kalitesi ciddi şekilde düştü ve uzun süre etkisini göstereceği tahmin ediliyor.Özellikle trafikte seyir halinde olan araçlar, toz bulutundan en çok etkilenenler arasında yer aldı; araçların üstleri toz tabakasıyla kaplanırken, sürücüler görüş mesafesinin azalması nedeniyle zor anlar yaşadılar. Meteoroloji uzmanları, toz bulutunun beraberinde getireceği çamur yağışlarını önceden tahmin ederken, halkı dikkatli olmaları konusunda uyardılar.Bu ani hava değişikliği nedeniyle, sağlık yetkilileri vatandaşları gözlerde yanma, nefes darlığı, halsizlik gibi belirtilere karşı uyardılar. Özellikle solunum yolu rahatsızlığı olan kişilerin dışarı çıkmamaları gerektiği vurgulandı. Bu toz fırtınasının hava kirliliğini 4 gün boyunca etkileyeceği ve etkilerinin uzun süre devam edebileceği tahmin ediliyor. Bu nedenle, halka temiz hava sağlayan yerlerde bulunmaları ve mümkünse maske kullanmaları öneriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Naci Görür'den deprem uyarısı geldi: Afet boyunda zarar verebilir!
Mudanya'da taksiciye bıçaklı saldırı: 20 bıçak darbesi!
Özel Güvenlik 109. Temel Eğitim ve 85. Yenileme Eğitimi Sınavı tarihi: ÖGS ne zaman?
Reddedilen vize ücretinizi geri almanızın yöntemi
B sınıfı ehliyeti olanlara İŞKUR’dan 25 Bin TL maaş müjdesi