Şahsiyet’in Kürtçe sahnesi olay: Kürtçe sahnesi ile mesaj mı verildi?

Şahsiyet 2. sezonunun final bölümünde oldukça dikkat çeken Kürtçe sahnesi gündem olmaya devam ediyor! Dizide bir mesaj mı verilmeye çalışılıyor!

Haluk Bilginer ve Cansu Dere'nin başrollerini paylaştığı ve Emmy ödülü kazanan dizi de son sahne olay yarattı! Dizide bir gönderme mi var?

İlk sezonuyla Emmy Ödülü kazanan Şahsiyet dizisinin 2. sezonunun final bölümü Gain’de gösterilen gösterildi. İkinci sezonunda 1990’lı yıllardaki faili bilinmeyen cinayetlere ve Cumartesi Anneleri’ne odaklanan dizi, sezon finalindeki Kürtçe sahnesiyle gündem oldu.

Sahnede, mahkemede Türkçe bilmeyen ve Kürtçe savunma yapan bir kadının konuşmasına hakim “Yahu ben sana ne dedim? Hanım Türkçe konuş. Kırk defa söyledim” diyerek bölüyor. Kadın Kürtçe yanıt verince hakim, “İsterseniz ben çevireyim” diyen kati Ağah’a “İstemez. Ne diyor kanunda? Herkesin ana dili Türkçe, bitti.” yanıtını veriyor.

Katip “İyi de bilmiyor ama” deyince “Ağah, karışma sen otur yaz hadi” karşılığını veren hakim, durumu “Sanık Türkçe konuşmayı reddetmekte olup bilinmeyen bir dilde konuşmakta ısrar ettiği için…” ifadeleriyle zapta geçirdi.

Dizinin yeni sezonunda senelerdir yurtdışında olduğu, zamanında faili bilinmeyen cinayetlere bulaştığı ve ‘kimsenin yüzünü görmediği’ Kader karakteri ile Yeşil’e de gönderme yapılıyor. Şahsiyet dizisinde bu sahne olay oldu!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

‘Masanızda benim fotoğrafım varmış
Diyanet'in öğle yemeğinde her gün et var
Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi